I SORG: Bauke Mollema (til venstre i hvitt) og Chris Froome (gul trøye) uttrykte sin medfølelse med ofrene for Nice-angrepet på Twitter. Foto: AP/REUTERS

Tour de France-stjernene i sorg etter Nice-angrepet: – Jeg får ikke sove

Fredag morgen våknet Tour de France-rytterne til nyheten om tragedien 39 mil lenger sør i landet. Sammenlagtleder Chris Froome er blant de som uttrykker sin medfølelse med ofrene etter angrepet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Bastille-dagen var i ferd med å gli over i en ny dag, da nasjonaldagen endte i blodbad i Nice, helt sør i Frankrike. I morgentimene fredag våknet rytterne i Tour de France-sirkuset om lag 40 mil lenger nord i landet til nyhetene, og flere har brukt twitter som kanal for å uttrykke sin medfølelse.

Sammenlagtleder Chris Froome er en av dem.

Beste franskmann i sammendraget med sin femteplass, Romain Bardet, er oppvokst i Sør-Frankrike, litt nord for Nice. På sin twitterkonto skrev han like før klokken åtte norsk tid følgende.

"Vær fransk, møt hverandre, feire, elsk. Gi aldri opp. Jeg tenker på Nice"

Fjerdemann i sammendraget, Bauke Mollema, twitret kvart over ett i natt. Da skrev nederlenderen at han ikke fikk sove før fredagens tempoetappe, etter å ha lest om de tragiske angrepene i Nice.

Franskmannen Pierre Rolland, som sykler for Cannondale i årets Tour de France, la ut et bilde på sosiale medier med referanse til sju ulike terrorangrep i seks ulike byer den siste tiden.

Laget til Edvald Boasson Hagen og Mark Cavendish, Team Dimension Data, uttrykte også sin medfølelse på lagets offisiele twitterkonto fredag morgen.

EM-spiller med støtteerklæring

Frankrike og Nice var nylig vert for fotball-EM. I mesterskapet kom vertslandet seg helt til finale, en finale de tapte mot Portugal. En av de som spilte den finalen var Moussa Sissoko, han spør seg følgende på twitter: «Vil det stoppe en dag....? Brorskap og støtte til Nice.»

Et annet stort idrettsarrangement som gjennomføres i disse dager er golfturneringen The Open. Den franske golferen Clement Sordet valgte å ikle seg en caps med påskriften «Pray for Nice», i solidaritet med sine landsmenn.

Lastebil-angrepet engasjerte også idrettsverden forøvrig, med meldinger fra flere hold. Blant disse Formel 1-kjører Jenson Button, tidligerer verdensmester i boksing Frank Bruno den nylig ansatte PSG-treneren Unai Emery og fotballklubbene Lyon og FC Barcelona.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder