TAR OVER ETTER KJÆRGAARD: Hans Falk ble presentert som ny sportssjef i sykkelforbundet. Det ble klart etter en pressekonferanse torsdag formiddag. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix
TAR OVER ETTER KJÆRGAARD: Hans Falk ble presentert som ny sportssjef i sykkelforbundet. Det ble klart etter en pressekonferanse torsdag formiddag. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix

Ny sportssjef om Kjærgaard: - Må stole på det han sier

SYKKEL

ULLEVAAL (VG Nett) Svenske Hans Falk er ansatt som ny sportssjef i Norges Cykleforbund. Han stoler på det forgjengeren sier om tiden i det omstridte US Postal-laget.

Publisert:

Falk har tidligere vært utøverutvikler i forbundet. Han overtar nå stillingen til Steffen Kjærgaard, som gir seg i jobben.

Både arbeids- og rollefordelingen innad i den nye modellen til sykkelforbundet ble fremlagt, men like mye handlet om sykkelsportens omdømme, som har fått seg en kraftig knekk over lengre tid.

Kjærgaard har blant annet innrømmet at mottok sprøyter som han ikke visste hva inneholdt i kjølvannet av den knusende rapporten fra Det amerikanske antidopingbyrået om Lance Armstrongs US Postal-lag.

- Jeg velger å si som Harald (sykkelpresident Harald Tiedemann) sa isted, at jeg er skuffet over at Steffen har sagt i fortrolige samtaler at han ikke har brukt noe ulovlige midler, mens han senere sier at han har brukt sprøyter som han ikke har visst innholdet i. Det føles litt trist, sier Falk til VG Nett.

- Jeg kan ikke si at han lyver. Det ønsker jeg ikke. Jeg må stole på hva han sier han har gjort og ikke gjort.

Landeveissjefen: - Velger å tro på Steffen

Ny sjef for landeveissykkel i Norge, Stig Kristiansen, sier følgende om Steffen Kjærgaard.

- Jeg velger å tro på det Steffen sier, han var en del av et system han ikke har vært klar over, sier Kristiansen og utdyper:

- Steffen var også ekstremt god til å sykle. Han vant store etapperitt som amatør, men hadde ikke samme resultater som profesjonell. Han ble jo en hjelperytter etter å ha vært en ener. Så lenge han sier det han sier velger jeg å tro på ham.

Under Kjærgaards ledelse som sportssjef, har Norge tatt 20 mesterskapsmedaljer i OL, VM og EM i grenene landevei, terrengsykling og BMX (junior, U23 og senior).

Bjørn Sætre erstatter Heikki Dahle som generalsekretær i Norges Cykleforbund.

VG Nett/NTB