APPELLERER: Floyd Landis skal ha appellert dopingdommen. Foto: AP

Landis nekter å gi opp

Sykkelrytteren Floyd Landis skal ha bestemt seg for å appellere dopingdommen som kostet ham seieren i fjorårets Tour de France.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL


Appellen skal, ifølge Chicago Tribune, være sendt til den internasjonale idrettsdomstolen CAS (Court of Arbitration for Sport).

En frifinnelse der er Landis' siste sjanse til å bli frifunnet for dopingbruk.

Utestengt i to år

Den 20.september ble sykkelrytteren dømt til to års utestengelse fra all idrett etter at en amerikansk voldgiftsrett fant ham skyldig i brudd på dopingreglementet.

- Han er funnet skyldig. Det beviser at systemet fungerer samme hvem det gjelder. I henhold til våre regler vil Oscar Pereiro Sio bli tildelt seieren i 2006-utgaven av Tour de France, sa president Pat McQuaid i det internasjonale sykkelforbundet UCI.

- Korrupt

Floyd Landis har senere gått ut og beskyldt antidopingsystemet som felte ham etter fjorårets Tour de France, for å være korrupt.

- Jeg håper virkelig at systemet kan, og vil, bli forandret slik at andre utøvere som kommer i en tilsvarende situasjon som jeg ikke må lide seg gjennom saken slik jeg har gjort, uten å få en sjanse til rettferdig juridisk behandling av saken, sa Landis.

Han sa også at han sover godt om natten, for «jeg vet at jeg vant Touren i 2006 på en rettferdig måte».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder