ØKONOMISK BAKRUS: VM-arrangørene i Bergen sliter og har fått inn over 107 krav etter folkefesten som ble en økonomisk nedtur. Foto: NTB Scanpix/Marit Hommedal

Sykkel-VM i Bergen skylder 108 millioner kroner

Arrangørene av sykkel-VM i Bergen har gjeld til sine kreditorer på mer enn 108 millioner kroner.

stian.grythaugen@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den gigantiske gjelden kommer ifølge TV 2 som et resultat av i alt 107 ulike krav.

Onsdag møtte arrangørene av fjorårets verdensmesterskap i en såkalt skiftesamling i Bergen tingrett. Der ble det lagt fram en foreløpig rapport som skal dokumentere gjelden som foreligger.

les også

Arbeidstilsynet gransker politiet etter sykkel-VM i Bergen

– Bostyrer presiserer at denne oppstillingen er basert på anmeldte krav. Det vil på et senere tidspunkt bli gjennomført fordringsprøving, og det foreligger utvilsomt feil som må korrigeres, står det i rapporten til bostyrer Arne Laastad.

Slått konkurs i mars

Laastad anfører videre at det skal ha vært krevende å innhente informasjon i saken.

VM-arrangørene ble 12. mars slått konkurs i Bergen tingrett. Da hevdet styreleder Mona Hellesnes at underskuddet var på rundt 38 millioner kroner, og at selskapet satt på verdier på rundt 17 millioner kroner.

I vinter var kravene mot arrangørselskapet Bergen 2017 AS, på mellom 70 og 80 millioner kroner fordelt på 80 kreditorer, ifølge Aftenposten.

Eventselskapet Possibility slo seg selv konkurs i februar etter at de krevde 13 millioner kroner av VM-arrangøren. Det største kravet har Norges Cykleforbund fremmet på over 21 millioner kroner.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder