Lørdagens etappe blir halvert etter Tour-kaoset: - Kan redde pallplassen til Alaphilippe

I bakkant av fredagens drama og med dårlige værutsikter, har Tour de France-arrangørene valgt å kutte lørdagens etappe fra 130 til 59 kilometer.

Det opplyser arrangøren selv på Twitter.

SISTE: Det er meldt lyn, torden og hagl i målområdet. Flere journalister melder derimot at løypesjef Thierry Gouvenou bekrefter at etappen vil gå som planlagt i modifisert versjon.

Uværet i alpene får altså ikke bare konsekvenser for fredagens etappe, som måtte stoppes før mål, men også for lørdagens nest siste etappe. VG har fått en video fra en norsk turist som viser at deler av veien er sperret av et jordras.

Starten lørdag går som planlagt i Albertville. De første fjellene på etappen er fjernet, men avslutningen blir som planlagt. De vil fortsatt få den tøffe stigningen til mål i Val Thorens.

Feltet skal altså ikke over kategori 1-stigningen Cormet de Roselend og kategori 2-stigningen Cote de Longnefoy.

Her kan du se fredagens drama:

Fordel Alaphilippe

Etter fredagens etappe overtok Egan Bernal (22) den gule ledertrøyen. Muligheten for at han vinner Tour de France sammenlagt er naturlig nok enda større etter at etappen nå er forkortet. Julian Alaphilippe på 2. plass er 48 sekunder bak. Fjorårsvinner Geraint Thomas er nummer tre.

At to fjell sløyfes får konsekvenser for rytterne, Mads Kaggestad mener det gir et helt nytt utgangspunkt foran den siste fjelletappen.

– Det blir ikke den samme utmattelsen og så mye taktikk, nå blir et ingen overraskelser med typer som Uran og Quintana som kan gå i brudd. Det blir intensivt inn til bunnen av det siste fjellet, så blir det en skikkelig batalje mellom sammenlagtfavorittene, forklarer Kaggestad.

– Hvem har en fordel av dette?

– Alaphilippe har en fordel av dette. Han kunne tapt enda mer tid i går, og det passer nok han bra at det kun er én stigning i dag. Jeg tenker at det kan redde pallplassen hans, selv om det er tett, og man fort kan tape flere minutter opp den siste bakken, svarer Kaggestad.

– Hva med Bernal?

– Dette passer også han bra, men han hadde nok vunnet uansett. Han ser utrolig sterk ut, og jeg tror han vinner denne etappen også, avslutter Kaggestad.

Søndag er det målpassering på Champs-Élysées i Paris.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder