Legendens sønn hjalp Kristoff til rekord

SYKKEL

Erik Zabel var den eneste som hadde vunnet Rund um den Finanzplats tre ganger. Helt til mandag. Da kopierte Alexander Kristoff (29) bedriften. Takket være Zabels sønn - Rick.

Publisert: Oppdatert: 01.05.17 20:58

For 23 år gamle Rick Zabel leverte et perfekt oppløp da det skulle gjøres opp om seiren etter 218 kilometer. Tyskeren ga Kristoff en solid luke ned til konkurrentene som jaget bak.

– Rick ledet meg gjennom svingene og gjorde et perfekt opptrekk. Jeg mistet litt til teten i den siste stigningen, men jeg hadde et sterkt lag rundt meg som dro meg opp igjen. Uten dem hadde jeg vært sjanseløs, sier Kristoff ifølge Katushas hjemmeside.

Kristoff kunne med det feire sin tredje seier i Rund um den Finanzplats. Det er like mange som den tyske sykkellegenden, Ricks far, Erik Zabel.

Se også: Såret som stoppet Kristoff i Paris-Roubaix

Første siden 2015

Zabel maktet imidlertid aldri å vinne rittet tre ganger på rad. Med seire i 2014, 2016 og 2017 har Kristoff klart det. 2015-utgaven av rittet ble avlyst.

– Heldigvis var han lagkameraten min og brukte krefter for å hjelpe meg, for ellers hadde han kanskje vunnet løpet, sier Kristoff videre.

Det opptrekket var så sterkt at 23-åringen selv trillet inn til en solid andreplass, foran landsmannen John Degenkolb.

– Jeg er virkelig fornøyd med hvordan laget gjorde det i dag, og Alex sitt resultat. Andreplass i World Touren er også et meget bra resultat for meg, sa Zabel til Katushas hjemmeside.

Til tross for gjentatt suksess i rittet med målgang i Frankfurt, satte Alexander Kristoff punktum for en lang periode uten seire i World Touren.

Kristoff har ikke vunnet et ritt som inngår i World Tour siden 30. august 2015, da han vant Bretagne Classic Ouest-France.

Belgiske Greg Van Avermaet, som har vunnet fire av World Tour-rittene i 2017-sesongen, leder sammenlagt foran Alejandro Valverde.

Giro d`Italia, med start femte mai, er neste ritt på programmet.

I februar var Kristoff i massevelt:

Her kan du lese mer om