TO BILDER, SAMME MANN: Til venstre er Thor Hushovd på plass i Australia foran helgens VM. Til høyre er 1998-utgaven av samme person. Foto: Scanpix/VG

Hushovd kjøpte Porsche for potetpenger

VM-syklisten solgte bakte poteter på nattestid

Hushovd til VG Nett: - Jeg har gode minner fra den tiden

TORQUAY (VG Nett) I slutten av tenårene pendlet Thor Hushovd (32) mellom Bærum og hjemstedet Grimstad. For å selge bakte poteter midt på natten.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Det norske VM-håpet i sykkel var dermed ukronet potetkonge i hjembyen, lenge før han slo gjennom som en av verdens råeste syklister.

Hver fredag og lørdag kveld i et par år, tjente Hushovd og kameraten Roald Johansson gode penger på å slukke sulten til Grimstads festløver. Forberedelsene ble gjort i kjelleren til mamma Unni og pappa Per Hushovd.

- Jeg har gode minner fra den tiden, sier Thor Hushovd til VG Nett.

- Vi solgte bakte poteter så det kosta etter når utestedene stengte på kvelden. Vi sto der enten det var 25 plussgrader eller 20 minusgrader, smiler Johansson.

Bildespesial:Se Hushovds karriere i bilder!

Porsche-kjøp på impuls

Han beskriver Hushovd som «dønn seriøs» også når han solgte bakte poteter. Sørlendingen var alltid våken og klar for trening i åtte-tiden søndag morgen - selv om han hadde solgt bakte poteter til klokken tre på natten.

Hushovd har alltid vært bilinteressert, og Porscher har alltid stått høyt i kurs. Den første Porschen 32-åringen gikk til innkjøp av, ble delvis finansiert med «potetpenger».

- Det var et påfunn jeg fikk som ung, humrer den bilinteresserte sørlendingen.

Les mer under bildet!

VIKTIGE STØTTESPILLERE: Atle Kvålsvoll (t.v.), mamma Unni og pappa Per Hushovd har betydd mye for Thor Hushovd. Bildet er fra Tour de France i 2006. Foto: Scanpx, Heiko Junge

Pappa Per koster på seg et smil når han forteller hvordan kjøpet ble gjort:

- Thor var på en treningstur i Italia, da de syklet forbi en bilbutikk. På utsiden sto det en brukt Porsche. Thor stoppet, kjøpte bilen på impuls og så syklet de videre. Og der har du Thor i et nøtteskall: Han er utrolig spontan.

Lærerikt

Hushovd gikk på NTG i Bærum i slutten av tenårene. I helgene dro han hjem til Grimstad for å selge bakte poteter på natten. Cervelo-rytteren mener han lærte mye av dette:

- Man skjønner fort at man må stå på for å tjene sine egne penger, det er ikke bare å gå til foreldrene og mase, sier han til VG Nett.

Han får skussmålet «litt av en kremmer» av pappa Per.

- Thor var bevisst på å klare seg selv. Han maste aldri på Unni eller meg om bedre utstyr, men ville stå på egne ben, understreker Per Hushovd.

PS! Natt til søndag, norsk tid, er sønnen Thor én av favorittene til å vinne fellesstarten i sykkel-VM i Australia. Hele etappen vises på NRK1. Du kan også få live-oppdateringer og chatte med sykkelekspert på VG Nett gjennom hele natten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder