HEMATT FRA HAMAR SOM HELT: Thor Hushovd jublet etter Idrettsgallaen i Hamar OL-Amfi. Fra v. står moren Unni, Hushovd selv, kjæresten Susanne, trener Atle Kvålsvoll og kona Turid. Foto: Øyvind Brenne

Dette var skåret i Hushovds galla-glede

Verdensmesterens trener utelatt fra nominasjon

Kvålsvoll til VG Nett: - Har fått reaksjoner

Jurylederen: - Han ble vurdert

HAMAR (VG Nett) Mens Thor Hushovd (32) ble kronet til kongen av Idrettsgallaen foran 1,4 millioner tv-seere, ble hans mangeårige trener ikke engang nominert.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Jeg synes selvsagt Atle Kvålsvoll hadde fortjent en nominasjon, sier Hushovd til VG Nett.

Verdensmesteren på sykkel fra 2010-VM i Australia hentet hjem prisen for «Årets navn», «Årets mannlige utøver» og «Utøvernes pris». Fra scenen i Hamar OL-Amfi takket han sin personlige trener siden 2003.

I salen satt en stolt Atle Kvålsvoll. Selv om trønderen overfor VG Nett forsøkte å være diplomatisk da blizlysene haglet rundt eleven etter sending, medga Olympiatoppens trener at han gjerne skulle vært nominert.

- For meg er det viktigste at Thor får tre priser. Men for å si det sånn: Det må være vanskelig å bli nominert som sykkeltrener gjennom prestasjonene Thor har gjort når jeg ikke ble det nå. Jeg har faktisk fått ganske mange reaksjoner på det, sier Kvålsvoll til VG Nett.

Kickboksing-trener var nominert

Det var Ståle Solbakken som vant kåringen etter sitt suksessår med FC København, som endte med avansement fra gruppespillet i Champions League. De øvrige nominerte var Daimi Akin (kickboksing), Egil Kristiansen (langrenn/kvinner) og Petter Løvberg (svømming).

Les også: Solbakken tror på Dalglish

- All ære til de andre som var nominert her, men i mine øyne burde Atle vært med, sier Hushovd, som forlot Norge dagen etter Idrettsgallaen.

Aambø: Ingen automatikk

I et e-post-svar fra juryleder, toppidrettssjef Jarle Aambø, informeres det om at det er særforbundene som innstiller kandidatene til priser - og at Norges Cycleforbund aldri sendte inn Kvålsvolls navn.

- Kvålsvoll ble likevel tatt med i juryens nominasjonsprosess og avstemning. I det ligger at juryen anerkjenner Kvålsvoll som en meget dyktig trener. Det er ingen automatikk i at treneren til en utøver som blir verdensmester når opp i avstemningen om å bli nominert i klassen "Årets trener", skriver Aambø til VG Nett, og fortsetter:

- Vi har flere eksempler på gode trenere for verdensmestere og OL-mestere som ikke har vunnet pris, og heller ikke blitt nominert det aktuelle året. På generelt grunnlag kan det sies at klassen "Årets trener" er svært sammensatt, idet juryen skal vurdere det faglige arbeidet til heltidsansatte landslagstrenere, sportssjefer med overordnet ansvar og personlige trenere med mer begrensede engasjementer, melder Aambø.

I en pressemelding mandag fremkommer det at hele 1,4 millioner nordmenn så programmet - en dekningsgrad på 73 prosent av alle i landet som så på TV mellom 20.15 og 21.45 lørdag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder