FRANKRIKE: Syklistene underveis torsdagens etappe av Etoile de Bessèges – før det smalt.

Fransk sykkelritt stanset etter dramatisk massevelt

Den 2. etappen av det franske sykkelrittet Etoile de Bessèges ble stanset med drøyt to mil igjen etter en voldsom massevelt som også rammet Uno-X-laget.

Publisert:

Kort tid etter velten valgte arrangøren å nøytralisere etappen, og gjenværende ryttere syklet til mål i rolig tempo.

23 kilometer gjensto av den 169,6 kilometer lange etappen fra Bagard til Aubais da mange titalls ryttere dundret i asfalten på en steinbro. TV-bildene viste et totalt kaos.

Uno-X-rytter Anders Halland Johannessen var blant dem som havnet i bakken, men han kunne sykle til mål etter å ha byttet sykkel. Johannessen var med 10.-plass beste nordmann på onsdagens åpningsetappe.

Det gikk verre med andre, og flere ryttere ble båret inn i sykebiler.

Mads Kaggestad, sykkelekspert for TV 2 , var under TV-sendingen i kontakt med Uno-X-sportsdirektør Stig Kristiansen, som fortalte at lege- og ambulansemangel var årsak til at rittet ble nøytralisert.

– Det er tre ambulanser og to legebiler, og de er fylt opp med rytterne som gikk i bakken. Da er reglene som de er., sa Kaggestad etter samtalen.

Etappen måtte nøytraliseres fordi de gjenværende syklistenes sikkerhet ikke kunne garanteres om de hadde fortsatt i konkurransetempo.

– Det er vanlig kapasitet i et sykkelritt. Man kan kalle det uflaks, og det er en helt ekstraordinær situasjon, sa Kaggestad.

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no