Kristoff nære seier - tatt igjen av Sagan på målstreken

VALENCE/OSLO (VG) Alexander Kristoff (31) så ut til å spurte inn til seier på den trettende etappen, men på målstreken suste Peter Sagan forbi.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det var nære, men han kom rundt på meg slutten der, og jeg vet at han slenger sykkelen bedre enn meg. Jeg gjør en bra spurt, men dessverre mangler det litt til verdensmesteren (Sagan), sier Kristoff etter målgang.

Alexander Kristoff (UAE) timet spurten nesten perfekt, men på målstreken kom Peter Sagan (BORA-hansgrohe) bakfra og dyttet sykkelen noen få centimeter foran Kristoff.

– Jeg føler jeg gjorde alt rett i spurten, fortsetter han.

– Gir dette deg håp med tanke på at mange av de andre gutta har dratt hjem før Paris?

– Det gir håp, jeg var tross alt nest raskest i dag. Med en enda lettere avslutning er jeg nærmere Sagan, han er tross alt bedre i bakker, og i dag var det igjen en seig spurt med bakke fra kilometeren igjen til 500 meter før mål. Alle spurtene bortsett fra en har vært veldig harde, svarer Kristoff til VG.

Han anslår at han har to seiersmuligheter igjen i Tour de France.

les også

Ny Thomas-triumf gjør skeptikerne usikre: – Det begynner å bli veldig interessant

– Slik jeg ser det kunne ikke Kristoff gjort noe annerledes, jeg synes han gjorde et vanvittig tapper innsats, sier Thor Hushovd på TV2s sending.

Dette var Sagans tredje etappeseier i årets ritt.

– Det er fantastisk for både meg og lagkameratene mine, de gjorde en meget god jobb. Jeg var litt bak de siste 600 meterne, jeg holdt meg på hjulet til Kristoff og er veldig glad for å ha slått de andre i spurten, sier Sagan i målområdet.

– Det er fantastisk for både meg og lagkameratene mine, de gjorde en meget god jobb. Jeg var litt bak de siste 600 meterne, jeg holdt meg på hjulet til Kristoff og er veldig glad for å ha slått de andre i spurten, sier Sagan.

Fornøyd sportssjef

Sportssjef i UAE, Philippe Maduit mener Kristoff gjorde en god spurt.

– Det var en veldig god spurt. Jeg liker å se at Alex var så nær, og jeg liker å se at han har så høy tråkkfrekvens. Det var nesten like fort som Peter (Sagan) i dag for første gangen i Touren. Da kan vi se det fungere og vi ser at han kommer nærmere, sier UAE Team Emirates sportsdirektør Philippe Mauduit til VG like etter målgang.

– Dette har vi snakket om hele Touren, at Kristoff er sterk i uke 2 og 3?

– Ja, han kommer seg litt etter litt.

– Hva tror du om de to neste flate etappene? Er Paris hans beste sjanse?

– Ja, men vi har noen etapper før det og vi må komme oss gjennom de. Så får vi se

– Er du skuffet over at dere ikke vant eller er du glad for at dere er så nær?

– Ha ha, litt av begge. Jeg kan ikke være glad når vi ikke vinner, men jeg kan ikke være skuffet når vi er så nær.

OVERLEGEN: Igjen var Peter Sagan sterkest i spurten og tok sin tredje seier i årets Tour de France. Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Bedagelig tempo i varmen

Etter tre tøffe fjelletapper i Alpene, ventet en langt roligere reise for rytterne i Tour de France i dag: Det betød nye sjanser for Alexander Kristoff (UAE) og Edvald Boasson Hagen (Dimension Data).

les også

Mannefall blant spurtstjerner i Tour de France: – Vanvittig

Sistnevnte er fersk lagkaptein etter at Mark Cavendish ikke maktet å komme seg gjennom en tøff alpeetappe innen tidsfristen satt av arrangøren.

Fredag gikk det i et bedagelig tempo i 35 graders varme. Et firemannsbrudd fikk gå, men fikk aldri den store luken. Michael Schär (BMC) ga det et forsøk, men hovedfeltet hadde full kontroll.

Phillipe Gilbert tjuvstartet spurten 800 meter før mål, men ble hentet. I spurten så Alexander Kristoff sterk ut, han akselrerte fra Degenkolb, men ble hentet av Sagan på målstreken.

les også

Taus Cavendish etter Tour-fiasko

Edvald Boasson Hagen var ikke med i tetkampen i spurten.

– Vi som er igjen av laget kjørte bra, men vi feilet litt og raste bakover, sukker Boassong Hagen til TV2.

Inn mot spurten gikk det greit for seg, samtlige sammenlagtkanoner unngikk uhell, og tapte dermed ikke tid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder