IMPONERT: Thor Hushovd (innfelt) er imponert over Alexander Kristoffs første etappeseier i Tour de France. Foto:Anders K. Christiansen / VG,

Hushovd til VG om Kristoff: - En fantastisk prestasjon

SAINT-ÉTIENNE / OSLO (VG) Fra sofaen i Grimstad jublet Thor Hushovd (36) for Norges første etappeseier i Tour de France på 1093 dager.

Publisert:

- Det var en fantastisk prestasjon. Han leverer jo akkurat når han sa han skulle levere, sier Hushovd til VG.

Kristoff spurtslo Peter Sagan og Arnaud Démare etter å ha tråkket 185.5 kilometer på de franske veiene. Det har blitt tråkket 9508 Tour de France-kilometer siden Edvald Boasson Hagen vant en etappe som forrige nordmann.

- Vi må huske at det ikke er noen selvfølge å vinne en etappe. Danskene og andre store sykkelnasjoner klarer det ikke, sier Hushovd - som selv har vunnet ti etapper i verdens største sykkelritt.

- At Alex vinner en etappe er veldig bra for norsk sykkelsport. Jeg har jo tenkt og håpt på at noen andre kunne ta over stafettpinnen etter meg. Edvald har jo gjort det bra og nå leverer Alex bra også, sier Hushovd.

Arvesen: - Hatten av for Kristoff

Kurt Asle Arvesen vant den 11. etappen 16. juli, 2008. Han er, som Hushovd, meget imponert over Kristoffs seier.

- Det var en fantastisk spurt. Alexander har vist mange ganger at han er god nok for en etappeseier, og han har vært tett på flere ganger. Det var bare et tidsspørsmål. Og denne etappen passet ham bra. «Alex» er smart som velger seg ut enkeltetapper han går for. Det er slik man gjør det. Hatten av for Kristoff, sier Arvesen til VG.

IMPONERT: Dag Otto Lauritzen. Foto:,NTB Scanpix

Dag Otto Lauritzen (57) ble første norske etappevinner da han vant på Luz Adriden 14. juli, 1987. Lauritzen, som nå er ekspert for TV 2, visste ikke hvor han skulle gjøre av seg da han så avslutningen på torsdagens etappe.

- Jeg var stinn av svette. Jeg var nevøs. Klarte nesten ikke å tenke, sier Lauritzen på telefon fra Frankrike.

SYKKELBLOGGEN:- Who is Alexander Kristoff?

- Det er utrolig morsomt å se Alexander kjøre så fantastisk sterket. Han timet spurten helt perfekt. Begynte så vidt, så at det ikke gikk, roet seg og kom plutselig som en rakett. Han viser, som han har gjort tidligere i år også, at han er en klasserytter, sier Lauritzen til VG.

SKY-COACH: Kurt Asle Arvesen. Foto:Doug Pensinger,Afp

Champs-Élysées

Hushovd tror Kristoff kan ta flere etappeseire i årets Tour de France og har god tro på 27-åringen på den meget prestisjetunge avslutningsetappen på Champs-Élysées.

- Han kan vinne der. Det tror jeg absolutt, sier Hushovd.

LES OGSÅ:Kristoffs samboer: - Jeg er fortsatt shaky

Lauritzen har tro på mer Kristoff-jubel allerede førstkommende søndag når feltet sykler de 222 kilometerne fra Tallard til Nîmes etter noen tunge dager i Alpene.

- Kittel har det største toget og er nok den raskeste i feltet, men Alex har fått selvtillit nå og det kan nok løsne litt med denne seieren i lomma. Han har gode muligheter på søndag, men det er flere andre etapper han også har mulighet på, sier Lauritzen.

Arvesen tror også på mer Kristoff-jubel.

- Det skal man ikke se bort fra, men han er helt sikkert utrolig fornøyd med det han har fått til allerede. Han er vist at han er en av verdens beste spurtere i verden de siste årene, sier Arvesen til VG.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder