LADER OPP TIL TOUR DE FRANCE: Thor Hushovd vant søndag en etappe i rittet Dauphine Libere. Nå skal han lade batteriene til Tour d France. Foto: AFP

Hushovd dropper NM

Sykkel-NM må vike for trening og hvile. Thor Hushovd (28) dropper Norge i forberedelsene til Tour de France.

  • NTB

Lysten til å kjempe om den norske mesterskapstrøya står det ikke på, heller dårlige erfaringer fra tidligere år. Sørlendingen mener turen til Ytre Andørja i Troms ikke er optimal oppladning til Tour de France, som starter uken etterpå.

- Vanligvis har jeg vært sliten etter NM. Det tærer på kreftene å reise hjem til Norge. Derfor velger jeg å trene hjemme i Genève i stedet, sier Hushovd til NTB.

Også i 2001 sto Credit Agricole-stjernen over NM for å lade batteriene til Tour de France. Han vant landeveisrittet i NM for to år siden.

Sportsdirektør Roger Legeay har vært en pådriver for at lagets stjernespurter dropper Norge-turen.

- Lysten til å sykle NM er der så absolutt, og det er ikke selve rittene som koster krefter, men reisen, insisterer Hushovd.

Kurt Asle Arvesen blir den store favoritten til å vinne NM-titlene neste uke.

- Jeg stiller i NM og ser ingen problemer med å reise opp til Troms med fly, sykle tempo og fellesstart og så dra tilbake til Mellom-Europa igjen, sier Arvesen.

Temporittet i NM går torsdag 22. juni, mens fellesstarten går søndag 25. juni. Tour de France starter i Strasbourg lørdag 1. juli.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder