U23-VERDENSMESTER: Sven Erik Bystrøm vant landeveisrittet i U23-VM i Spania tidligere i år. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

U23-verdensmester Bystrøm: - Ville elsket å vinne en etappe i Touren

U23-verdensmester Sven Erik Bystrøm går snart inn i sin første sesong som proff i sykkelsirkuset. 22-åringen håper å få vise seg fra sin beste side i Katjusja.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Syklisten fra Haugesund fikk en forsmak på profflivet da han syklet for sitt nye lag i Artic Race of Norway. I Tour of Qatar i februar får han sin debut som fulltidsproff. Da handler mye om Bystrøms landsmann og venn Alexander Kristoff.

– De første løpene vil handle om å hjelpe Kristoff og de andre kapteinene, men jeg tror jeg vil få sjanser senere i sesongen, sier Bystrøm i et intervju med Cyclingnews.com.

Outsider

Det imponerende gullet i U23-VM, der han stakk fra feltet mot toppen av den siste stigningen, viste hva nordmannen har inne. Han håper å kunne vise allerede i 2015 at triumfen i Spania ikke var et blaff.

– Jeg tror det er mulig å vise seg fram som en god ny-proff. Forrige år var det noen nye proffer som hadde gode resultater. Jeg er kjent med dem, og hvis de kan gjøre det, så kan jeg gjøre det, sier Bystrøm.

SYKKELSTJERNE: Alexander Kristoff Foto:Daniel Sannum Lauten,VG

Kristoff har allerede hjulpet Bystrøm ut i den store verden ved å spille inn sykkeltalentet til Katjusja-ledelsen. Rogalendingen tror den etablerte sykkelstjernen også vil ha stor betydning for ham selv videre i karrieren.

– Han ville ha en norsk lagkamerat, og vi har trent sammen de siste par årene, så han nevnte mitt navn til ledelsen. Han er en av de største rytterne på laget og som en mentor for meg. Vi kan snakke norsk til hverandre, og for meg er det veldig godt å ha ham på laget. Det gir meg en mykere start.

Tour-drøm

Neste års Tour de France kommer trolig for tidlig, men Bystrøm er ikke i tvil om at en etappeseier i det tradisjonsrike rittet i Frankrike er et av hans store karrieremål.

– Akkurat nå skal jeg utvikle meg i noen mindre klatreløp. I framtiden ønsker jeg å gjøre det bra i løp som Liège-Bastogne-Liège og Ardenne-klassikerne. Selvfølgelig er Tour de France veldig stort, så jeg ville elsket å vinne en etappe i Touren i framtiden, sier Bystrøm.

Sykkel-VM på hjemmebane i 2017 er også et naturlig mål for Bystrøm. Da er han trolig inne i sitt tredje år som proff.

– Det er også en drøm å vinne verdensmesterskapet i Bergen. Det kommer til å bli veldig stort, men det er litt tidlig å ha det som et mål. Jeg håper å bli valgt på laget. (NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder