REAGERER: Til venstre ligger Dag Erik Pedersen istykkerklippede Livestrong-bånd som får Davy Wathne reagere på Twitter (øverst til venstre). Dag Erik Pedersen mener hans egen utestengelse ikke var noen "smell". Her er han under innspillingen av Mesternes Mester på NRK i 2009. Foto: Twitter og Jan Petter Lynau
REAGERER: Til venstre ligger Dag Erik Pedersen istykkerklippede Livestrong-bånd som får Davy Wathne reagere på Twitter (øverst til venstre). Dag Erik Pedersen mener hans egen utestengelse ikke var noen "smell". Her er han under innspillingen av Mesternes Mester på NRK i 2009. Foto: Twitter og Jan Petter Lynau

TV 2-Davy anklager NRK-Dag Erik for dopinghykleri

Mener Pedersen bør ligge lavt etter utestengelse i 1981

SYKKEL

Pedersen: - Jeg fikk legens godkjennelse til å bruke medisinen

(VG Nett) NRK-profil Dag Erik Pedersen (53) klippet over det gule Livestrong-båndet i pur skuffelse over Lance Armstrong. Det får Davy Wathne (62) til å riste oppgitt på hodet.

Publisert: Oppdatert: 26.10.12 20:38


Den frittalende TV 2-personligheten bemerker at Pedersen selv har blitt utestengt etter en positiv dopingprøve. Derfor oppfatter han den tidligere sykkelrytteren som hyklersk når han reagerer med sinne etter Armstrongs voldsomme dopingfall.

På nettsamfunnet Twitter, skrev Wathne følgende til sine snaut 50.000 følgere i dag tidlig:

«Hvem er det Dag Erik Pedersen tror han lurer når han klipper over Livestrong-armbåndet i tilgjort hellig harme over Lance? Avledningsmanøver?»

Wathne bekrefter irritasjonen overfor VG Nett i ettermiddag:

- Han er en norsk syklist som er tatt for doping. Da blir det fjollete når han, som figurerer på en liste over dopingtatte, er så moralsk forarget, sier sportsjournalisten.

Glad saken kommer opp

Dag Erik Pedersen er i dag en profilert programleder i NRK. I mai 1981 testet han positivt på det forbudte stoffet efedrin under England Rundt.

Pedersen, den gangen 21 år gammel, ble utestengt i én måned for episoden.

Han understreker overfor VG Nett at han har glad for at saken blir belyst, slik at han kan forklare hva han mener skjedde:

- Jeg hadde bihulebetennelse i forkant av rittet, og hadde fått med meg medisin fra legen min i Larvik. Da vi kom til England kontaktet vi rittlegen og spurte om det var greit at vi tok disse pillene. Rittlegen forsikret oss om at det ikke var noe problem.

Et par dager senere vant Pedersen kongeetappen i England rundt det året. Dermed ble han tatt inn til dopingkontroll. Den var positiv.

- Vi gikk til rittlegen og sa at «dere ga oss jo en aksept på å bruke medisinen?». Da fikk vi til svar at han ikke kunne vite at den inneholdt efedrin. Vi var jo ikke apotekere, vi forholdt oss til legen og den godkjennelsen vi fikk, sier Pedersen.

- Wathne sier at han «ikke kan ta en masse piller, kjøre bil og skylde på at han ikke var kjent med innholdet etterpå»?

- Jeg har full forståelse for at han blir mistenksom, men han må vite hva som skjedde. Så får han kalle det det han vil etterpå. Det er gull at denne saken kommer opp, så jeg får forklart meg. Dette er ingen smell i min verden.

Skivebom

Davy Wathne sier også følgende i intervjuet med VG Nett:

- Hvor omfattende dette var, vet jeg ikke. Men Dag Erik Pedersen er på en dopingliste. Reaksjonen med å klippe over båndet er påfallende og jeg spør om det er et forsøk på å ta oppmerksomheten vekk fra hans egen smell. Jeg undrer meg over at folk som har en sak fra før, kan være så jævlig hellige når andre blir tatt.

Wathne understreker at han uttaler seg som en sportsinteressert privatperson. Bergenseren mener det er skivebom å klippe av seg Livestrong-båndet, slik Pedersen gjorde i forrige uke.

- Det er mulig å støtte kreftsaken selv om opphavspersonen har gjort noe galt, sier han.

Dag Erik Pedersen understreker at han ikke har noe imot Livestrong eller arbeidet Armstrong har lagt ned for kreftsaken.

- Men jeg synes det er hyklersk når det kommer frem at alt han har gjort er tuftet på en løgn. Hva symboliserer vel Lance Armstrong mer enn Livestrong? spør vestfoldingen.

- Jeg jobber selv for kreftsaken, derfor la jeg armbåndet til Aktiv mot kreft ved siden av det avklippede Livestrong-båndet. Et bilde sier mer enn tusen ord, sier Pedersen.

Her kan du lese mer om