CELEBERT BESØK: Tidligere verdensmester Thor Hushovd og Kronprins Haakon ser på fellesstarten for menn under VM i landeveissykling i Bergen søndag. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

Kronprinsen: - Gøy å se sykkel-VM på hjemmebane

Kronprins Haakon storkoste seg da han søndag fikk med seg sykkelfesten i Bergen på nært hold.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I solskinnet var kronprinsen med på å heie fram rytterne. Han fikk også en kjøretur i VM-løypa bak hovedfeltet.

– Det har vært helt fantastisk. Veldig gøy å se sykkel-VM i Norge og de fantastiske bildene som har gått ut. Det har vært morsomt å følge med på den gode stemningen og alle menneskene som har heiet på langs løypa, sa kronprins Haakon i et intervju med TV 2 s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen.

Gratis magasin: Alt om sykkel-VM her!

– Det var morsomt å ligge bak feltet å se hvordan de sykler. Det er en ganske tøff løype, så jeg er glad for at det ikke er jeg som må sykle gjennom alt det der, la han til.

Kronprinsen ville ikke si hvem av de norske han hadde størst tro på. Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen stilte begge til søndagens fellesstart i Bergen som medaljekandidater.

VG Direkte: Følg herrenes fellesstart live her!

Også politiet er med på folkefesten i Bergen:

– Jeg håper alle holder helt inn. Hvem av dem det blir er ikke så viktig for meg, sa han.

Kongeskipet lå til havn i Bergen søndag. Kronprinsen hadde med seg både kronprinsesse Mette-Marit og barna prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus.

Også Petter Northug var til stede i VM-løypa søndag. Tidligere søndag la han ut en VM-hilsenen til Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen på instagram, og ønsket de norske håpene lykke til.

Og i solskinnet i Bergen var han full av lovord om stemningen.

– Når jeg går selv, er man i en boble. Dette er magisk. Jeg har aldri opplevd maken til stemning, sier skistjernen, som blant annet har stafett-VM-gull i Oslo på CV-en, til TV 2 på direkten.

(NTB/VG)

DEL DINE BILDER FRA VM-FESTEN

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder