KONKURRANSEINSTINKT: Sverre Lunde Pederesen sykler NM for konkurransen og treningens skyld. Her fra OL i Sotsji 2014 under 5000 meteren.
KONKURRANSEINSTINKT: Sverre Lunde Pederesen sykler NM for konkurransen og treningens skyld. Her fra OL i Sotsji 2014 under 5000 meteren. Foto:Helge Mikalsen,VG

Derfor deltar skøytekometen i sykkel-NM

SYKKEL

I mars ble Sverre Lunde Pedersen (21) nummer 4 i årets allround-VM på skøyter. I morgen sykler han NM på Eidsvoll.

Publisert: Oppdatert: 01.08.14 11:34

Der sykler han det 70 kilometer lange lagtemporittet sammen med Ole Andre Austevoll og Dan Erik Hansen for Fana Il.

- Det blir kult å delta i et sykkel-NM, for det har jeg aldri gjort før. Alle de beste norske er med, og det skal bli gøy å se hvor gode de er og hvordan vi er i forhold til dem, sier Lunde Pedersen til VG.

Liker å konkurrere

På skøytebanen har det 21 år gamle skøytetalentet en rekke meritter å vise til, blant annet ble han den første nordmannen noensinne som ble junior-verdensmester i allround skøyter to år på rad i da han vant i 2012.

På sykkelarenaen er han imidlertid fersk, selv om han og resten av skøytelandslaget ikke er uvant med å sitte på to hjul.

- Vi bruker en del tid og trening på sykkelen, og siden vi ikke konkurrerer på sommeren, ser jeg på dette som en god mulighet. Jeg liker å konkurrere, og samtidig er det god trening, sier Lunde Pedersen.

Prioriterer landslagssamling etter lagtempoet

Han befinner seg for øyeblikket på landslagssamling med skøytelandslaget og deres nye sjef Sondre Skarli (28). Skarli tok over etter Jarle Pedersen, faren til Sverre, i mai.

- Det har gått bra så langt. Selv om mange fra det gamle apparatet er med, er det en del nye fjes og det blir spennende å se hvordan ting gjøres framover. Foreløpig synes jeg at treningen er mer skøytespesifikk enn tidligere, det vil si at vi trener mer som om vi var i konkurranseposisjon, sier Lunde Pedersen til VG.

Med seg til sykkel-NM på Eidsvoll har han også skøytekompis Håvard Lorentzen (21). Lorentzen er påmeldt til det individuelle temporittet som går av stabelen torsdag. Det er Lunde Pedersen også.

- Jeg er imidlertid litt usikker på om jeg skal delta torsdag. Først skal lagtempoet gjennomføres, og så får vi se hvordan kroppen føles etter syv mil på sykkelen. Etter i morgen er det landslagssamlingen, som varer i to uker til, som prioriteres, sier han.

- Tar dere medalje i morgen?

- Det tørr jeg ikke å spå. Og i så fall er det viktig å påpeke at det skjer i lag med to andre, sier 21-åringen.

Sverre Lunde Pedersen deltok i Ulven temporitt for snaue to uker siden. Da ble han nummer 3.

Sykkel-NM går av stabelen på Eidsvoll, og morgendagens lagtempo har start klokken 18.00.

Lunde Pedersen er for øvrig langt fra den eneste skøyteløperen som prøver seg i sykkelsporet. Blant annet tok tidligere skøyteløper, og deretter syklist, Reidar Borgersen NM-sølvet i tempo i 2010, kun slått av Edvald Boasson Hagen.

Her kan du lese mer om