TALENT: Erlend Blikra tok gull i ungdoms-OL. Her i gul trøye under et ritt tidligere i sesongen. Foto: stavangersk.no
TALENT: Erlend Blikra tok gull i ungdoms-OL. Her i gul trøye under et ritt tidligere i sesongen. Foto: stavangersk.no

Norsk sykkelgull i ungdoms-OL

SYKKEL

Den norske 16-åringen Erlend Jordbrekk Blikra tråkket inn til gull under syklistenes temporitt i europeisk ungdoms-OL i Nederland tirsdag.

Publisert: Oppdatert: 16.07.13 22:48

Blikra sikret dermed Norges første medalje på annen dag i mesterskapet. Han slo tyskeren Leo Appelt med ett sekund. Polske Szymon Sajnok på bronseplass var ytterligere 2,8 sekunder bak.

- Jeg kjente allerede under oppvarmingen at jeg hadde gode bein, så da var det bare å kjøre på og se hvor bra det kunne bli, sa 16-åringen til Stavanger Aftenblad.

Tobias Foss ble nummer 14, mens Torjus Sveen endte på 31.-plass i samme øvelse.

- Vi har et sterkt lag som skal kjøre offensivt og forsøke å kjøre inn brudd eller gå i brudd selv. Jeg kan også spurte, men det handler om å være heldig med posisjoneringen, sier han.

Under jentenes temporitt ble Marthe Karlsen beste norske syklist på 26.-plass. Malin Eriksen ble nummer 48 og Ingrid Elisabeth Bagger nummer 57 i konkurransen som ble vunnet av italienske Lisa Morzenti.

Norge deltar også i håndball, svømming, tennis og turn under lekene i Utrecht. Blant andre har tennistalentet Casper Ruud imponert. Han tok seg lett til 3. runde i guttenes singleturnering ved å slå nederlenderen Bart Stevens 6-4, 6-1.

I lagkonkurransen i turn ble det tøft for de norske guttene, som endte nest sist (20.-plass). I sprangøvelsen ble Jesper Jenset beste nordmann med 16.-plass. Øvelsen ble vunnet av briten Brinn Bevan.