Hovedinnhold

Hushovd vurderer å droppe Tour de France

... for nå vil nordmannen satse «alt» på sykkel-VM

VURDERER TOUR-NEI: Thor Hushovd vil satse maksimalt på mesterskap. Foto: Anders K. Christiansen
VURDERER TOUR-NEI: Thor Hushovd vil satse maksimalt på mesterskap. Foto: Anders K. Christiansen
MENDRISIO (VG Nett) Thor Hushovd (31) kan komme til å droppe Tour de France i løpet av de neste to årene.

Sørlendingen brøt VM-rittet i Sveits halvannen time før Cadel Evans syklet over målstreken som vinner i kveld. Nå virker han uhyre sugen på en revansj i Melbourne om et år - eller i Danmark i 2011.

Begge rittene er av det flate slaget, og passer dermed Hushovd som hånd i hanske. Det gjorde ikke dagens kuperte kraftprøve.

- Mesterskap blir viktig for meg fremover. Jeg har lyktes med mye annet, men ikke i et VM. Derfor er det ingen selvfølge at jeg skal sykle Tour de France, sier Hushovd.

Neppe Tour-nei neste sommer

Etter det VG Nett forstår er det mest aktuelt å sykle neste års Tour de France, for deretter å stå over sykkelfesten i 2011. En VM-triumf i København vil bety enormt for Hushovd.

- Jeg har ikke bestemt meg for noe, men det kan absolutt bli aktuelt. De to kommende mesterskapene passer meg bra, sier han.

Les også:Arvesen med superdag i VM

I GODT HUMØR FØR VM-RITTET: Thor Hushovd, og lagkamerat i Cervelo, Roger Hammond. Foto: Scanpix
I GODT HUMØR FØR VM-RITTET: Thor Hushovd, og lagkamerat i Cervelo, Roger Hammond. Foto: Scanpix

Vårklassikerne, med Paris-Roubaix i spissen, er fortsatt høyt prioritert av nordmannen. Det er utfordringen med å prikke inn tre formtopper i løpet av et halvt år, som gjør at Tour de France eventuelt må vike.

Hushovd bekrefter overfor VG Nett at Spania rundt i august/september er en bedre oppkjøring til VM.

- Du ser i dag hvem som henger med i VM. Veldig mange av dem har kjørt i Spania.

Kjærgaard: - Sa han det?

Hans private trener, Olympiatoppens Atle Kvålsvoll, var ikke kjent med Tour de France-tankene før Hushovd nevnte det i den norske bussen i ettermiddag.

- Men dersom VM-løypa hadde vært lettere enn i år, så ville han nok hvilt mer etter årets Tour de France, for å være bedre rustet. Han brukte mye krefter blant annet på Oslo Grand Prix.

Heller ikke landslagssjef Steffen Kjærgaard hadde hørt noe om de voldsomme VM-ambisjonene før VG Nett nevnte det for ham.

- Sa han det? utbrøt Kjærgaard og så smilende ut i luften.

Han forstår at Hushovd har et dilemma dersom han vil gå til topps i VM.

- Det er veldig vanskelig å prikke tre formtopper i løpet av en sesong.

Hushovd: - For feit for dagens løype

Hushovd selv var i godt humør etter VM-rittet søndag. Nordmannen smilte allerede idet han trillet ut av løypa, vel vitende om at han hadde brutt.

- Jeg var rett og slett for feit for denne løypa, spøker han til VG Nett.

- Det var knallhardt i dag, og jeg skjønte egentlig etter fem-seks mil at det ikke ville gå. Jeg er ikke så skuffet, etter å ha sett løypa for første gang på fredag fikk jeg meg en overraskelse. Da skjønte jeg hvor hardt det ville bli, sier han.

Se resultatliste fra VM under bildet.

GRÅTENDE VM-VINNER: Australske Cadel Evans. Foto: EPA
GRÅTENDE VM-VINNER: Australske Cadel Evans. Foto: EPA

VM i sykling søndag, landeveisritt for profesjonelle over 262,2 km fellesstart menn:
¨
1) Cadel Evans, Australia 6.56.26, 2) Aleksander Kolobnev, Russland 0.27 min. bak, 3) Joaquin Rodriguez, Spania samme tid, 4) Samuel Sanchez, Spania 0.30, 5) Fabian Cancellara, Sveits s.t., 6) Philippe Gilbert, Belgia 0.51, 7) Matti Breschel, Danmark s.t., 8) Damiano Cunego, Italia s.t., 9) Alejandro Valverde, Spania s.t.,

10) Simon Gerrans, Australia 1.47,
11) Fabian Wegmann, Tyskland s.t., 12) Kurt Asle Arvesen, Norge s.t., 13) Chris Sørensen, Danmark 1.59, 14) Johnny Hoogerland, Nederland 2.02, 15) Oscar Freire, Spania s.t., 16) Ivan Basso, Italia s.t., 17) Andre Fernando Cardoso, Portugal 2.44, 18) Michael Barry, Canada s.t., 19) Serguej Ivanov, Russland s.t., 20) Karsten Kroon, Nederland 2.50.

Øvrige norske: 60) Edvald Boasson Hagen 5.20, 81) Stian Remme 10.54, 87) Gabriel Rasch s.t.

Brøt: Thor Hushovd, Roy Hegreberg, Frederik Wilmann, Håvard Nybø, Lars Petter Nordhaug.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel