Hovedinnhold

Hushovd til VG Nett: - Nå er jeg en glad mann

** Kaggestad: - Dette styrker kapteinsrollen til Thor
** Hushovd tok sin første seier for året i Sveits rundt

ENDELIG SEIER: Thor Hushovd bekreftet at han er i den formen han lovet at han er i, da han vant sin første seier for året på den fjerde etappen av Sveits rundt. Her spurtslår han Peter Sagan (t.v.). Foto: Ap
ENDELIG SEIER: Thor Hushovd bekreftet at han er i den formen han lovet at han er i, da han vant sin første seier for året på den fjerde etappen av Sveits rundt. Her spurtslår han Peter Sagan (t.v.). Foto: Ap
(VG Nett) En tydelig lettet Thor Hushovd (33) tok sin første seier for sesongen etter en massespurt i Sveits rundt.

Dermed slipper han å reise til Tour de France uten en eneste seier. Han slo slovaken Peter Sagan klart i spurten, etter en 198,4 kilometer lang etappe som startet i Grindelwald.

- Nå er jeg en glad mann. Det var godt med en seier. Jeg la opp til dette da jeg pratet med dere her om dagen, og sa at jeg ville ha en seier i Sveits, sier Hushovd til VG Nett i kveld.

- Nå får jeg jobbe videre i fred, uten spørsmål om når den første seieren i VM-trøya kommer. Det blir deilig.

- Er du først og fremst lettet i kveld?

- Nei, jeg er først og fremst glad for å vinne et sykkelløp, og for at jeg vant i VM-trøya. Jeg ville ha det bildet én gang for alle, smiler Hushovd - som naturlig nok var i godt humør etter seieren i Sveits.

Han fosset forbi sykkelsportens kanskje største talent, Peter Sagan, på de aller siste meterne på den fjerde etappen.

- Han (Sagan) klemte til noe helt sinnssykt da det gjensto 200-220 meter. Jeg brukte lang tid på å tette luka, men fikk tatt ut akkurat det siste lille som var nødvendig, sier Hushovd til VG Nett.

Sykkelbloggen: - Nå kan alt skje i Tour de France

- Symbolsk viktig

Tidligere proffsyklist Mads Kaggestad er for tiden på ferie i Frankrike og gledet seg over oppturen til sin tidligere lagkamerat. Også fordi han vant med regnbuetrøyen, som mange hevder det ligger en «forbannelse» over.

- Dette var nok ganske viktig for ham. Jeg tror ikke det har manglet noe på formen, men det har ikke klaffet helt. Da kan man fort begynne å lure på om han ikke har det med seg. Nå beviste han at han er i form, og kan senke skuldrene, sier sykkelekspert Kaggestad til VG Nett.

- Det var ikke minst symbolsk viktig å vinne med verdensmestertrøya. Mange slår seg til ro, men Thor viste at han ikke hviler på laurbærene. Med en seier kan det også bli litt mindre krampaktig, sier legger han til.

VG Nett-leser:
Eeeeeendelig! Thor!
Diskuter med andre her.

I fjor tok Hushovd sin første seier under NM. Dette var også den første norske etappeseieren i Sveits rundt. Den kom på den fjerde etappen.

- Dette er meget bra for laget også. Man er tvilende til hvor Tyler Farrar står. Han var god kamerat med Wouter Weylandt som døde under Giroen, og man er usikre på formen hans.

Les også: Her tar Weylandts gravide kone farvel

- Jeg tviler på at det noen konflikt mellom de to, og tror at om begge var i form så kunne de funnet ut av det til Tour de France, men Garmin har ikke hatt så mye suksess at det flommer over av ryttere å prioritere. Dette styrker kapteinsrollen til Thor, mener Mads Kaggestad.

Les også: Hushovd skråsikker på årets Tour-form

Etter løpet fikk Hushovd velfortjente gratulasjoner av landsmannen Kurt Asle Arvesen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel