Hovedinnhold

Hushovd: - Jeg har ikke brukt doping

Grimstad-syklisten mener det ikke var samvittigheten som fikk Kjærgaard til å stå frem

SNAKKER UT: Thor Hushovd måtte svare på tøffe spørsmål om doping under dagens pressekonferanse i Grimstad. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
SNAKKER UT: Thor Hushovd måtte svare på tøffe spørsmål om doping under dagens pressekonferanse i Grimstad. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
GRIMSTAD/OSLO (VG Nett) Thor Hushovd (34) fikk spørsmål om han noen gang har brukt doping på dagens pressekonferanse i hjembyen Grimstad.

- Det har jeg ikke, svarte Hushovd.

- Skjønner du at du får spørsmålet?

- Ja, det gjør jeg. Vi i sykkelsporten har mistet masse troverdighet. Stort sett så har vi nordmenn blitt stolt på. Når en av de få norske proffene tilstår EPO-bruk, så svekker det min tillit. Det har jeg faktisk forståelse for.

- Ingen snarvei

I går innrømmet Steffen Kjærgaard at han brukte doping i perioden 1998-2002. I dag snakket Hushovd om sin tidligere sportssjef på landslaget. Han fikk også flere tøffe spørsmål om han selv har brukt doping.

- Jeg fikk spørsmål om jeg har tatt doping, og det svarte jeg nei på. Det er det viktigste for meg - at jeg kan stå oppreist og se folk i øynene. Det har folk gjort før og løyet. Så er det hvem man skal stole på, sier han.

- Jeg vet hva jeg har fått til uten en eneste snarvei i hele min karriere. Det er jeg veldig stolt av.

Han beskriver nyheten om Kjærgaards dopingfortid som sjokkerende.

Ikke sett noe

- Jeg har syklet mye mot og med Steffen. Han har vært landslagssjefen i mange år, sier Grimstad-syklisten.

- Har du hatt mistanke om at han dopet seg?

- Jeg har ikke det. Det er fordi jeg ikke velger å tenke de tankene. Det e sånn jeg alltid har vært. Selv om ting har vært suspekt, så har jeg aldri valgt å tro at den eller den er dopet. Det er mye letter å leve med det sånn.

- Det er min måte å angripe den problematikken. Ellers hadde jeg slitt meg ut, forklarer han.

Hushovd forteller at han ikke har vært i direkte kontakt med Kjærgaard etter dopinginnrømmelsen.

- Jeg har aldri sett noen ta doping. Og det er jeg glad for. Man kan ikke gå og snakke om ting hvis man ikke vet, mener han.

- Har du blitt tilbudt doping?

- Jeg har aldri blir tilbudt, men jeg vet at lagkamerater har brukt det fordi de har blitt tatt i ettertid.

Venn med Lance

I et intervju med Agderposten forteller han at han fikk flere tilbud om å sykle for US Postal (Lance Armstrongs lag), og at han fikk en personlig forespørsel fra Lance Armstrong.

Hushovd ble i dag spurt om han angret på vennskapet med Armstrong.

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg og Lance har syklet og konkurrert sammen i mange år. Vi tilbringer mange timer i feltet når vi sykler. Vi fikk en god tone og snakket sammen, sier Hushovd.

På spørsmål om det gode forholdet til Armstrong kan gi grunn til å mistenke ham, svarte Hushovd dette:

- Jeg har truffet ham i sosiale sammenhenger en håndfull ganger. Det er sånn det har vært rett og slett.

34-åringen slår kraftig tilbake mot de som påstår at det ikke var mulig å hevde seg i verdenstoppen i sykling på begynnelsen av 2000-tallet uten å være dopet.

- Jeg syklet min første tour i 2001, og da var jeg med. Credit Agricole vant lagtempoen den gangen, og jeg vant min første etappe i 2002. Det er en for enkel konklusjon. Det er bare taperne som kommer med en sånn konklusjon, sier han.

Ble presset

Hushovd mener Steffen Kjærgaard og de andre som står frem med gamle dopingsynder ikke gjør det på grunn av dårlig samvittighet.

- Han har blitt presset til å si det. Ingen av dem er en «hero».

- Alle har løyet i årevis. De som kommer for å innrømme det er de som blir presset til det, når det brenner under føttene på dem, sier han.

Han synes at Kjærgaard svarte «avvikende» på noen av spørsmålene han fikk i går.

- Nå må alt til overflaten. Hvis Steffen sitter med mer informasjon, så må det ut. Han trenger ikke å ta det med dere, men ha må ta det med Antidoping Norge.

Hushovd føler seg «svindlet».

- Jo mer som kommer til overflaten, jo mer føler jeg mer lurt som idrettsutøver. Min resultatliste hadde vært lengre hvis alle hadde gjort som meg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel