Hovedinnhold

Holder unna for Contador

HOLDER UNNA: Katushas Joaquim Rodriguez presterer bra i stigningene i Vueltaen. Foto: Miguel Vidal, Reuters
HOLDER UNNA: Katushas Joaquim Rodriguez presterer bra i stigningene i Vueltaen. Foto: Miguel Vidal, Reuters
Alberto Contador klarte heller ikke på den 16. etappen å nærme seg Joaquim Rodríguez i sammendraget av Vuelta a España. Italienske Dario Cataldo seiret på mandagens etappe.

På en av det spanske sykkelrittets tøffeste stigninger klarte etappevinner Cataldo, som sykler for Omega Pharma, knapt å juble etter å ha passert målstreken. Det til tross for at det på TV-bildene virket som han holdt sneglefart inn mot mål.

Men det var med god grunn. På den siste halve kilometeren måtte sykkelproffene slite seg opp en svært bratt avslutning med stigningsprosent opp mot 24. Belgieren Thomas De Gendt jaget i tillegg bak på hele det ukategoriserte siste fjellet. Vacansoleil-rytteren var til slutt bare sju sekunder bak i mål.

Prøvde ny taktikk

Saxo Bank-kaptein Contador forsøkte seg med en noe annerledes taktikk for å vinne tilbake sekunder mot den seige sammenlagtlederen Joaquim Rodríguez fra Katjusja. Mandag fikk man se et forsøk på å holde jevn høy fart før han satte inn et par støt fra Madrid-fødte Contador. Sammenlagttreer Alejandro Valverde slapp omtrent hver gang tempoet økte, men Barcelona-fødte Rodríguez holdt følge.

- Jeg klarte ikke å rykke ifra ham, men det er fortsatt noen tøffe klatringer igjen i rittet. Dette er ikke over ennå. Jeg skulle bare ønske at været endret seg. Jeg er en mye bedre i fjellene når det er kaldt og regner, mente Contador.

Med 500 meter til målstreken prøvde Contador igjen, men som så mange ganger før i vueltaen svarte Rodríguez. Nær sagt som vanlig passerte «Purito» sin sterkeste rival, og sikret seg bonussekunder på målstreken med sin tredjeplass. Det skjedde 2,39 minutter etter Cataldos målpassering.

- Større fordel

- Jeg har alltid sagt at målet mitt var å komme til slutten av disse etappene i Nord-Spania som leder, og så ta det derfra, sa Rodríguez etter en ny god dag på sykkelsetet.

- Det er fortsatt lang vei igjen, seks dager med sykling, men i sekundene jeg vant på rivalene mine i dag gir med en litt større fordel. Jeg kan være fornøyd med dette. Den vanskeligste delen av årets Vuelta er lagt bak oss nå.

Den 16. etappen ble syklet over 183,5 kilometer i Asturias-regionen. Fra havnebyen Gijón tråkket syklistene seg mot Valgrande-Pajares og den nye fjellveien Cuitunigru. Der dekket entusiastiske tilskuere nesten hele asfalten i bredden da sammenlagtkanonene kom.

Med det var feltet tilbake i nærheten av søndagens startområde La Robla, etter å ha passert to førstekategori-stigninger før den avsluttende ukategoriserte. Gabriel Rasch, den enste nordmannen i rittet, ble nummer 139 mandag. FDJ-syklisten var over en halvtime etter etappevinner Cataldo.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel