Hovedinnhold

Fransk lag vil signere Hushovd

Hushovd til VG Nett: - Det avgjørende blir tryggheten

ØNSKET: Ifølge klubbdirektøren i Europcar, skal laget allerede være i samtaler med Thor Hushovd om en overgang til det franske laget. Her er Hushovd før prologen i Tour de Suisse. Foto: Jørgen Braastad / VG
ØNSKET: Ifølge klubbdirektøren i Europcar, skal laget allerede være i samtaler med Thor Hushovd om en overgang til det franske laget. Her er Hushovd før prologen i Tour de Suisse. Foto: Jørgen Braastad / VG
(VG Nett) Thor Hushovds (33) kontrakt med Garmin-Cervélo går ut etter årets sesong. Nå har Europcar meldt sin interesse for å signere den norske toppsyklisten.

Ifølge det anerkjente sykkelnettstedet Cycling News skal direktøren allerede ha kontaktet Hushovd og startet forhandlinger om en overgang til det franske laget.

Hushovd, som denne helgen deltar i sykkel-NM, vil være en av de mest ettertraktede rytterne på overgangsmarkedet denne sommeren. Nå er drakampen i gang.

Hushovds kontrakt med Garmin Cervelo går ut etter denne sesongen. Og noen forlengelse er ingen selvfølge: Nordmannen har allerede hintet om at det kan være duket for en ny arbeidsgiver kommende sesong.

- Det avgjørende blir tryggheten: At laget har orden i sakene. At økonomien og utstyret er på plass. Og så er det viktig at jeg får kjøre de løpene jeg selv ønsker. Jeg vil ikke kjøre for andre, for vinnerinnstinktet er der fortsatt, sa Hushovd til VG Nett for halvannen uke siden.

Under Tour de France er det tradisjonelt mange ryttere som forhandler med potensielt nye arbeidsgivere. Overfor VG Nett varsler Hushovd at en avgjørelse i forhold til neste år, kan komme like etter treukersrittet.

Ettertraktet

- Han er en rytter som passer inn i vårt lag. Thor vet hvilke verdier vi står for, og hvordan vi driver laget vårt. Han har nok fortsatt gode minner fra sin tid i Frankrike (Credit Agricole), sier Bernaudeau.

Bernaudeau reddet troppens eksistens i tolvte time i fjor høst ,ved å tiltrekke seg Europcar som hovedsponsor. Men samtidig har laget mistet sin plass i UCI WorldTour.

Sportsdirektøren er inderlig klar over at konkurransen over å signere nordmannen vil være hard.

- Mange lag vil nok ha ham, sier Bernaudeau.

Kjente ryttere i det franske laget er blant andre Thomas Voeckler og Anthony Charteau. Førstnevnte har to etappeseirer i Tour de France, mens Charteau vant klatretrøyen på hjemmebane i fjor.

Bilutleieselskapet tok over som hovedsponsor etter Bbox Bouygues Telecom etter fjorårssesongen. Tidligere het laget Brioches La Boulangére og Bonjour.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel