Hovedinnhold

Edvald sprakk etter kanonåpning

- Jeg er ikke veldig glad, sier han til VG Nett

SLITEN: Edvald Boasson Hagen fikk det ikke til å stemme under dagens temporitt i VM. Foto: Anders K. Christiansen/VG Nett
SLITEN: Edvald Boasson Hagen fikk det ikke til å stemme under dagens temporitt i VM. Foto: Anders K. Christiansen/VG Nett
MENDRISIO (VG Nett) Edvald Boasson Hagen (22) var ikke i nærheten av medaljeplass i temporittet - som ble en parademarsj for Fabian Cancellara.

- Jeg er ikke veldig glad nå, men dette er ikke noe å gråte over, sier Boasson Hageen til VG Nett i Sveits.

Han tok tilsynelatende dagens nedtur med fatning - vel vitende om at fellesstarten venter ham om tre dager. Nettopp derfor tok han det også rolig et stykke ut i tempoen i dag.

- Jeg ville ikke tømme meg helt. Det kommer flere løp. At det ikke gikk fort nok, forsto jeg tidlig på den andre runden. Eller: Jeg skjønte det egentlig helt ut fra starten, sier 22-åringen.

Var outsider

Boasson Hagen var på forhånd lansert som et reelt medaljehåp, og 22-åringen åpnet også meget sterkt. Etter ni kilometer hadde han femte beste passeringstid, men deretter gikk det nedover for nordmannen.

Allerede etter 16 kilometer var han nede på 10. plass, og halvveis i rittet var han over to minutter bak suverene Cancellara.

I mål var han fem og et halvt minutt bak sveitseren - og endte dermed på en 27. plass.

VG Nett-leser:
- Helt rått hvordan Fabian Cancellara kjører!
Diskutér!

- Det var hardt, var Boasson Hagens første kommentar til VG Nett like etter målgang.

Deretter trillet han bort til bussen det norske laget får låne av Cervelo TestTeam. Der satte han seg på sykkelen for å tråkke løpet ut av bena, mens han pratet med norske journalister.

- Jeg fikk aldri den voldsomme farten, og det var ikke noe optimalt løp, sier 22--åringen.

- Dette var vel ikke noen kjempeopptur, istemmer sportssjef Steffen Kjærgaard.

Den største gullfavoritten på forhånd var Fabian Cancellara, som tidligere har vist seg som en knallsterk temporytter. Og sveitseren vant suverent på hjemmebane.

Slik endte tempoetappen:
1. Fabian Cancellara (Sveits) 0:57:54
2. Gustav Larsson (Sverige) 0:01:27
3. Tony Martin (Tyskland) 0:02:29
4. Tom Zirbel (USA) 0:02:48
5. Marco Pinotti (Italia) 0:03:01
6. Janez Brajkovic (Slovenia) 0:03:22
7. Koos Moerenhout (Nederland) 0:03:46
8. Alexander Vinokourov (Kazakhstan) 0:04:19
9. Ignatas Konovalovas (Litauen) 0:05:05
10. Bert Grabsch (Tyskland)

Svenske Gustav Larsson doblet sølvmedaljesamlingen sin. Også i Beijing-OL i fjor sikret han seg andreplassen i temporittet.

Tyske Tony Martin hadde fordelen av å starte senere i feltet enn amerikaneren Tom Zirbel, og hadde derfor god kontroll på bronsemedaljen de siste kilometerne.

SKUFFET: Edvald Boasson Hagen åpnet godt, men skuffet stort utover i dagens temporitt i sykkel-VM i Sveits. Her blir han intervjuet av norsk presse etter målgang. Foto: Anders K. Christiansen
SKUFFET: Edvald Boasson Hagen åpnet godt, men skuffet stort utover i dagens temporitt i sykkel-VM i Sveits. Her blir han intervjuet av norsk presse etter målgang. Foto: Anders K. Christiansen

22-åringen fra Rudsbygd var den eneste av de ni nordmennene i VM-troppen som startet dagens temporitt. De andre sparer kreftene til søndagens fellesstart.

Les også:Topprytteren som IKKE er «hekta» på sykkel

Vi fulgte rittet LIVE - sjekk ut VG Netts i Cover it live nederst i artikkelen!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel