Hovedinnhold

Edvald nektet å kommentere «Kjærgaard-saken»

... men Hungerholdt får liten støtte i resten av sykkelmiljøet

TAUS DAGEN FØR DAGEN: Edvald Boasson Hagen - her fra dagens pressemøte i Varese. Foto: Anders K. Christiansen, VG Nett
TAUS DAGEN FØR DAGEN: Edvald Boasson Hagen - her fra dagens pressemøte i Varese. Foto: Anders K. Christiansen, VG Nett
VARESE (VG Nett) Edvald Boasson Hagen (22) nektet plent å kommentere det oppsiktsvekkende utspillet til sin egen manager da han møtte norske journalister i kveld.

Dette er saken:

  • I forkant av VM har det vært diskutert hvem det skal satses på i fellesstarten på søndag.

  • Kurt Asle Arvesen har pekt på formsterke Edvald Boasson Hagen, mens Thor Hushovd har uttalt at avgjørelsen bør tas først mot slutten av rittet. Det er landslagssjef Kjærgaard enig i.

  • Boasson Hagen-manager Birger Hungerholdt gikk i går ut på TV 2 og mente at Kjærgaard ikke er rett mann til å lede de norske rytterne i VM. Hungerholdt mener landslagssjefen har for lite erfaring.

  • Edvald Boasson Hagen ville i kveld ikke kommentere saken.

Olympiatoppen-coach Atle Kvålsvoll valgte å ta opp saken i plenum før kveldens pressekonferanse i italienske Varese.

Han ga Boasson Hagen en mulighet til å gjøre seg ferdig med spørsmålene omkring Birger Hungerholdts utspill mot landslagssjef Steffen Kjærgaard i går.

Den sjansen grep ikke 22-åringen fra Oppland.

- Jeg har ikke lyst til å si noe om det. Nå har jeg fokus på temporittet i morgen, og så får vi snakke om fellesstarten på fredag. Jeg føler ikke at dette angår meg helt, sier Boasson Hagen til VG Nett.

Svært kritisk Kvålsvoll

Selv er Kvålsvoll kritisk til Hungerholdt, som mente at Kjærgaard ikke har erfaring nok til å sitte i følgebilen, og styre taktikken, under søndagens fellesstart.

I tillegg til at Kvålsvoll er Thor Hushovds personlige rådgiver, fungerer den tidligere topprytteren som coach for Olympiatoppen under sykkel-VM.

- Det var et veldig utidig utspill. Både i forhold til timing rett før VM, men også i forhold til hva han kan få ut av det. I verste fall skaper det konflikter i laget, og stjeler energi fra utøverne, sier han.

- UTIDIG: Det mener Olympiatoppens Atle Kvålsvoll. Foto: Anders K. Christiansen
- UTIDIG: Det mener Olympiatoppens Atle Kvålsvoll. Foto: Anders K. Christiansen

Trønderen er ikke alene om å være kritisk til valget av tidspunkt. Mads Kaggestad, tidligere Credit Agricole-rytter, omtaler Hungerholdts utspill som «helt uten hensikt».

- Det er først og fremst unødvendig å komme med dette rett før VM. Dersom han mener det så sterkt, så bør kritikken komme på et annet tidspunkt. Steffen er en av dem i Norge med størst kompetanse på sykkel. Og man kan ikke fjernstyre en rytter fra bilen. Beina betyr 80 prosent, og man må faktisk henge med i rittet også, poengterer Kaggestad.

Arvesen: - Ikke noe problem

På kveldens pressemøte i italienske Varese, forsøkte hovedpersonene etter beste evne å la temaet være morgendagens temporitt, der Edvald Boasson Hagen må finne seg i å være en outsider.

Verken Thor Hushovd eller Kurt Asle Arvesen har ankommet den norske VM-leiren ennå. Arvesen kommenterer likevel saken på følgende måte overfor VG Nett på telefon:

PÅ PALLEN: Saxo Banks Kurt Asle Arvesen. Foto: Scanpix
PÅ PALLEN: Saxo Banks Kurt Asle Arvesen. Foto: Scanpix

- Det er måten det fremføres på som er sårende. Man kommer ingen vei ved å ta dette gjennom media - i den grad det er et problem i det hele tatt. Det mener jeg at det ikke er. Både jeg og Thor er voksne gutter. Edvald kjenner kroppen sin godt. Og det er ikke en «liten» nasjon som Norge som skal styre rittet i VM. Det skal Italia og Spania gjøre, sier Arvesen.

Kjærgaard: - Ikke sårende

Landslagssjef Steffen Kjærgaard tar tre sekunders betenkningstid når han får spørsmål om gårsdagens utspill på TV 2 oppleves som sårende.

Deretter understreker den tidligere hjelperytteren til Lance Armstrong at han har pratet med Hungerholdt i dag.

- Det han sa var ikke ment mot meg som person, og når jeg i tillegg har tillit hos utøverne våre, så opplever jeg ikke situasjonen som sårende, sier han ettertenksomt.

- Forstyrrer saken VM-oppkjøringen?

- Nei, ikke meg iallfall. Det kommer hundre forstyrrende elementer hver eneste dag, og da er det bare å ta på seg skylappene og fokusere på det man skal gjøre, sier Kjærgaard til VG Nett.

PS! Edvald Boasson Hagen starter sitt temporitt klokken 15.35 i morgen. Dermed er han blant de sist startende i Sveits.

PRATER MED HUNGERHOLDT I DAG: LAndslagssjef Steffen Kjærgaard. Foto: Anders K. Christiansen
PRATER MED HUNGERHOLDT I DAG: LAndslagssjef Steffen Kjærgaard. Foto: Anders K. Christiansen

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel