Hovedinnhold

Dopingdømte Hamilton: - Kunne nevnt flere navn

I DOPINGSØKELYSET: Lance Armstrong (t.v) under Tour de France i 2009 og Tyler Hamilton (t.h.) under OL i Athen i 2004. Foto: AP
I DOPINGSØKELYSET: Lance Armstrong (t.v) under Tour de France i 2009 og Tyler Hamilton (t.h.) under OL i Athen i 2004. Foto: AP
Dopingdømte Tyler Hamilton (41) mener han ikke hadde annet valg enn å dope seg til suksess på sykkelsetet.

- For meg var det kun to muligheter: Enten reise hjem for å gå på skole, eller begynne å bruke doping, sa Hamilton til det danske nyhetsbyrået Ritzau i forbindelse med presentasjonen av boken «The Secret Race».

- Har nevnt nok

Selv om amerikaneren går til dels grundig til verks i beskrivelsen av dopingmisbruket i sykkelfeltet på 1990- og begynnelsen av 2000-tallet og nevner blant andre Lance Armstrong og teamsjef Bjarne Riis' roller, vedgår Hamilton at han holder tilbake flere navn i boken sin.

LES OGSÅ:  Armstrongs siste halmstrå glipper. 

- Så klart kunne jeg ha nevnt flere navn, men jeg føler jeg har nevnt nok. Derfor vil han ikke utdype et kapittel i boken der han omtaler episoder der lagets leger og andre i støtteapparatet bisto å dekke over dopingmisbruket.

- Jeg prater generelt om hvordan lagene gjorde det den gang. Alle visste at dersom man hadde høy hematokrittverdi, tett opp mot grensen på 50 prosent, så måtte man sette intravenøst en pose med saltvannsoppløsning.

LES OGSÅ:  Armstrong uønsket i Chicago-maraton. 

Mistet OL-gull

På spørsmål om enkeltryttere i CSC-laget før 2004, da Hamilton var stjerne i det danske laget, holder Hamilton kortene tett til brystet.

- Jeg vet ikke hva enkelte ryttere gjorde eller ikke gjorde bak lukkede dører. Det må du spørre dem om. Jeg så aldri noen av dem bruke doping eller pratet med dem om det. Men det ville ikke overraske meg om de gjorde det. Hvis så var tilfelle, ville jeg ikke bebreide dem ettersom vi var aktive i en tid da doping var svært utbredt.

Han går grundigst til verks i beskrivelsen av tiden som US Postal Service-rytter. Hamilton syklet for det danske laget i 2002 og 2003.

- Etter Festina-skandalen i 1998 endret det seg dramatisk. Det ble annerledes i CSC-tiden, fortalte Tyler Hamilton.

Amerikaneren ble dopingavslørt i 2004 og mistet et OL-gull.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel