Hovedinnhold

Sykkelpresidenten i ny ordkrig med Landis

Pat McQuaid slår tilbake mot nye beskyldninger

I TOTTENE PÅ HVERANDRE: Forsøker UCI-president Pat McQuaid å skjule dopingprøver? - Ja, sier Floyd Landis. - Nei, sier iren selv. Foto: AP
I TOTTENE PÅ HVERANDRE: Forsøker UCI-president Pat McQuaid å skjule dopingprøver? - Ja, sier Floyd Landis. - Nei, sier iren selv. Foto: AP
(VG Nett) Floyd Landis mener den sittende sykkelpresidenten er med på å beskytte juksemakerne i sykkelsporten. Det får Pat McQuaid til å se rødt.

Denne saken handler om:

Det var i et tv-sendt intervju med den tyske kanalen ARD at Landis gikk til nye angrep i går. Amerikaneren, som har innrømmet et årelangt dopingmisbruk, sa blant annet følgende:

- I sykkelfeltet vet alle at Pat McQuaid (dagens UCI-president), Hein Verbruggen (forrige president) og andre UCI-topper har beskyttet enkelte ryttere de siste 20 årene. Det var deres måte å skape stjerner på, sa Landis.

Det er ikke første gang disse anklagene ser dagens lys. Etter at det tok lang tid før Alberto Contadors positive dopingprøve ble kjent gjennom media, antydet enkelte andre det samme. Lance Armstrong sine pengeoverføringer til UCI fikk også mange til å heve et øyebryn.

Kraftig reaksjon

Pat McQuaid reagerer likevel kraftig på de ferske påstandene fra Landis:

- Det er veldig lett for Landis å komme med sånne uttalelser uten noen form for bevis. Journalisten som stilte spørsmål burde spurt etter bevis.

- Landis har allerede vist seg å være en løgner, og det fortsetter han å være. Det er ingen sannhet i dette. Absolutt ingen sannhet, sier McQuaid.

Iren forsvarer seg med at flere store navn har gått i dopinggarnet de siste årene.

- Landis vant Tour de France, og vi gikk etter ham. Rasmussen ledet Tour de France og vi gikk etter ham. Og nå: Contador.

Landis skeptisk til Contador

Alberto Contador vant sin tredje Tour de France i sommer, før han ble tatt med en svært liten dose av det forbudte stoffet clenbuterol i kroppen. Nå venter spanjolen på en avgjørelse i saken mot ham. Det kan ta måneder, dersom saken ankes videre til idrettens voldgiftsrett (CAS).

I tv-intervjuet med ARD fremsto Floyd Landis som mildt tatt skeptisk til Contadors forklaring om at stoffet hadde kommet inn i kroppen hans gjennom forurenset kjøtt.

- Jeg vet at ryttere tar clenbuterol. Risikoen for å bli tatt er høyere enn før, men fortsatt relativt liten, siden stoffet som regel har forsvunnet fra kroppen når dopingprøvene tas.

VG Nett-leser:- Ser ikke noen spesiell grunn til at det ikke skal stemme.  Diskuter her!

Den tidligere US Postal og Phonak-rytteren sier følgende til dem som argumenterer med at han har løyet for hele sykkelverden tidligere:

- Du trenger ikke å tro på meg. Jeg burde ikke ha løyet den første gangen. Jeg vil at sykkelsporten skal forbedre seg. Men det bryr meg ikke om verden tror meg eller ikke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel