Hovedinnhold

Steffen Kjærgaad var lagkamerat med Landis og Lance:

«Dersom noe av dette stemmer, må jeg ha vært inni helvetes naiv»

US POSTAL-BUDDIES: Steffen Kjærgaard (t.h.) syklet for Lance Armstrong i US Postal i 2002 og 2003. Foto: Haslene, Espen, VG
US POSTAL-BUDDIES: Steffen Kjærgaard (t.h.) syklet for Lance Armstrong i US Postal i 2002 og 2003. Foto: Haslene, Espen, VG
(VG Nett) Steffen Kjærgaard avviser at han noen gang var en del av den påståtte dopingkulturen i US Postal.

Denne saken handler om:

Det skjer etter at Floyd Landis har lagt kortene på bordet. Han innrømmer nå dopingbruk gjennom store deler av karrieren - og anklager ifølge Wall Street Journal profiler som Lance Armstrong, Geroge Hincapie og Johan Bruyneel for omfattende juks.

Les også:Landis hevder han fikk dopinghjelp av Lance

Samtlige syklet for US Postal tidlig på 2000-tallet. Det samme gjorde Norges nåværende sjef for sykkellandslaget, Steffen Kjærgaard.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i det Floyd angivelig sier her. Da jeg kom til laget, ble jeg iallfall ikke forespeilet dopingbruk på noen som helst måte. Denne kulturen er totalt fremmed for meg, sier Kjærgaard til VG Nett torsdag formiddag.

NORSK LANDSLAGSSJEF: Steffen Kjærgaard, her fra høstens VM i Sveits. Foto: Brynjar Skjærli
NORSK LANDSLAGSSJEF: Steffen Kjærgaard, her fra høstens VM i Sveits. Foto: Brynjar Skjærli

Nordmannen har «problemer med å finne skikkelig troverdighet i mye av artikkelen i Wall Street Journal». Han understreker at påstandene får stå for Floyd Landis' regning.

- Du så aldri noe ulovlig i løpet av årene i US Postal?

- Nei, jeg så aldri noen form for doping. Ut i fra det jeg har lest til nå, virker det som om det var en klikk (amerikanerne, journ. anm.) som anklages for å ha jukset.

Anders' sykkelblogg:Mysteriet Lance

- Er dette ubehagelig for deg?

- Ja, det er for så vidt ubehagelig. Men mest av alt blir jeg oppgitt over et gammelt spøkelse som stadig dras frem. Dersom det er NOE sannhet i NOE av dette, så må jeg ha vært inni helvetes naiv, sier Kjærgaard til VG Nett.

Tror fortsatt Armstrong var ren

Han har alltid trodd at Lance Armstrong har vært dopingfri gjennom karrieren. Det standpunktet står den norske landslagssjefen ved.

- Jeg har ingen grunn til å tro noe annet.

- Og du kan med hånda på hjertet si at du aldri jukset selv i løpet av karrieren?

- Det stemmer. Jeg tilhørte på ingen som helst måte den verden som skisseres i denne historien, sier Steffen Kjærgaard.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel