Hovedinnhold

Anklagerne ønsker strengere Fuentes-straff

MOT ANKE: Den famøse dopinglegen Eufemiano Fuentes ble dømt til ett års betinget fengsel for å ha satt sine klienters liv i fare. Nå antyder den spanske påtalemyndigheten at de kommer til å anke avgjørelsen. Foto: AFP PHOTO/ DANI POZO
MOT ANKE: Den famøse dopinglegen Eufemiano Fuentes ble dømt til ett års betinget fengsel for å ha satt sine klienters liv i fare. Nå antyder den spanske påtalemyndigheten at de kommer til å anke avgjørelsen. Foto: AFP PHOTO/ DANI POZO
Den spanske dopinglegen Eufemiano Fuentes kan likevel få økt fengselsstraffen han ble idømt for brudd på folkehelseloven.

Denne saken handler om:

Fuentes ble dømt til ett års betinget fengsel i slutten av april. Aktor hadde lagt ned påstand om to års fengsel, og nå har de spanske anklagerne varslet at de vil anke dommen.

Siden doping ikke var straffbart i Spania før den omfattende Operacion Puerto-saken i 2006, ble Fuentes i stedet dømt for å ha satt sine klienters liv i fare. Han er også blitt fratatt retten til å praktisere innen idrettsmedisin i fire år. Anklagerne ønsker at denne straffen skal utvides til å gjelde alle former for medisinpraksis.

Et 30-talls proffsyklister er blitt koblet til Fuentes, men også fotballstjerner, tennisspillere og andre utøvere skal ha fått behandling av den dopingdømte legen.

Politiet fant i sin tid over 200 blodposer i Fuentes' klinikk. Retten i Madrid besluttet først at disse skulle ødelegges, men anklagerne vil også anke denne avgjørelsen slik at antidopingmyndigheter kan få undersøke blodposene.

Den tidligere Kelme-treneren José Ignacio Laparta ble dømt til fire måneders fengsel for sin rolle i saken. Anklagerne ber nå om at også hans straff økes til to år. Samtidig ønsker de to års fengsel for den tidligere ONCE-sportssjefen Manolo Sáiz, som ble frikjent i den opprinnelige rettssaken.

Også Italias olympiske komité, Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og Spanias antidopingbyrå (AEA) har varslet at de ønsker å anke dommen Fuentes fikk forrige måned.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel