Hovedinnhold

Boasson Hagen vraket Riis

* Nordmannen har signert for nytt sykkellag

<p>INNBITT: Edvald Boasson Hagen, her under årets Paris-Roubaix, avslører hvor han sykler de neste to årene på en pressekonferanse på Gardermoen onsdag ettermiddag.<br/></p>

INNBITT: Edvald Boasson Hagen, her under årets Paris-Roubaix, avslører hvor han sykler de neste to årene på en pressekonferanse på Gardermoen onsdag ettermiddag.

Edvald Boasson Hagen (27) har signert en toårskontrakt med  et nytt sykkellag. Det er ikke det danske Tinkoff-Saxo-laget til Bjarne Riis.

Det får VG bekreftet tirsdag formiddag.

Boasson Hagens ferske avtale skal annonseres på en pressekonferanse på Gardermoen onsdag ettermiddag. Der vil hovedpersonen og hans manager, Birger Hungerholdt, være tilstede. 

- Det har ikke vært en vanskelig prosess, men markedet har vært urolig. Noen lag har blitt borte, andre har slått seg sammen. Og noen skal lanseres, som laget til Fernando Alonso, som det virker å spøke for i øyeblikket, sier Hungerholdt til VG.

De siste ukene har Boasson Hagen vært koblet til Tinkoff-Saxo-laget der Bjarne Riis er sportsdirektør. 

Ikke Riis

Det danske laget bekreftet nylig at man hadde tilbudt nordmannen en kontrakt. Men Hungerholdt avviser nå at Tinkoff-Saxo blir neste stoppested for 27-åringen.

- Det blir ikke Tinkoff-Saxo. De takket vi nei til, sier manageren.

Tidligere har det blitt klart at Edvald Boasson Hagen ville forlate britiske Team Sky, etter fem år i laget.

<p>EKSPERT: Johan Kaggestad.<br/></p>

EKSPERT: Johan Kaggestad.

Foruten Tinkoff-Saxo, har et lag som MTN Qhubeka vært nevnt. En kilde hevder tirsdag, overfor VG, at det sørafrikanske laget kan bli Boasson Hagens neste stoppested.

Opplysningene er imidlertid ikke bekreftet. Og tidligere i sommer presiserte Birger Hungerholdt at Boasson Hagen hører hjemme på øverste nivå i sykkelverden.

Dersom Boasson Hagen likevel skulle ende i MTN Qhubeka, får han etter alle solemerker en svært sentral rolle. Siden laget er på nivå to, såkalt prokontinental-nivå, er de avhengige av fribilletter for å få kjøre de størsrte rittene i verden i 2015-sesongen.

Thor Hushovd syklet i 2009 og 2010 for nivå to-laget Cervelo, som den gangen ble invitert til Tour de France og andre store ritt på grunn av store navn i stallen.

Det mye omtalte laget til formel 1-stjernen Fernando Alonso var også en stund aktuelt. Men dette laget har fortsatt ikke sett dagens lys.

VG vet «Team Boasson Hagen» har vært i samtaler med apparatet rundt Alonso, men at dette ikke lenger er noe tema.

Kaggestad fornøyd

Utholdenhetsekspert Johan Kaggestad mener det er taktisk klokt å vrake Tinkoff-Saxo. Sykkelstjernen Peter Sagan har allerede signert for det danskrussiske laget.

- Sagan ville blitt prioritet én, mens Edvald ville blitt prioritet to. I tillegg er det mange tidligere dopere der, og det ville ikke vært bra for Edvalds omdømme, sier han til VG.

- Hvor håper du at han går?

- Jeg hadde håpet på Orica Greenedge, men sjansen er nok ganske liten. Canondale Garmin-Sharp hadde vært spennende. Men det kan også være et alternativ å signere for NetAPP-Endura. Der vil han bli kongen på haugen. Eller hva med Lotto Belisol, som er et veldrevet lag, sier Kaggestad.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel