Hovedinnhold

Boasson Hagen tapte spurten da Greipel vant

SLÅTT: Edvald Boasson Hagen endte på sjetteplass i den første etappen i Eneco Tour i Nederland. Foto: Scanpix
SLÅTT: Edvald Boasson Hagen endte på sjetteplass i den første etappen i Eneco Tour i Nederland. Foto: Scanpix
André Greipel (29) var raskest i innspurten på første etappe av sykkelrittet Eneco Tour. Edvald Boasson Hagen (24) endte på sjetteplass.

Den norske Sky-rytteren er dermed fortsatt nummer to i sammendraget etter BMCs Taylor Phinney. Sistnevnte vant mandagens prolog og endte på syvendeplass tirsdag.

De fleste av spurtkanonene klarte å unngå en velt i høy fart omtrent da rytterne passerte fanen som viste at det var én kilometer til mål. Velten splittet opp feltet, men gruppen med etappevinner Greipel var foran da uhellet skjedde.

Sammenlagtleder Phinney fra USA forsøkte å starte spurten tidlig, men stivnet i den sterke motvinden.

Den tyske kraftspurteren Greipel, som sykler for Omega Pharma-Lotto, holdt seg imidlertid foran russeren Denis Galimzijanov (Katusja) og amerikanske Tyler Farrar (Garmin-Cervélo) på de siste meterne.

- Det var veldig nervøst. Laget gjorde en god jobb mot slutten. Jeg fant ikke en åpning med en gang, men fant plutselig en luke før målstreken, fortalte Greipel ifølge procycling.no.

Også Gabriel Rasch (Garmin-Cervélo) deltar i rittet, men holeværingen blandet seg ikke inn i kampen om etappeseieren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel