Hovedinnhold

Arvesen vraket til VM

Landslagssjef Steffen Kjærgaard valgte Alexander Kristoff

HELLER I BUSSEN ENN PERSONBILEN: Kurt Asle Arvesen var uhyre nær ved å legge opp denne sensommeren. Foto: Jørgen Braastad
HELLER I BUSSEN ENN PERSONBILEN: Kurt Asle Arvesen var uhyre nær ved å legge opp denne sensommeren. Foto: Jørgen Braastad
(VG Nett) Kurt Asle Arvesen (35) fikk en ny nedslående beskjed i dag: Han får ikke sykle sykkel-VM i høst.

Norske VM-ryttere:

Herrer U23
 • Øystein Stake Laengen, Asker (Plussbank-Cervelo)
 • Vegard Stake Laengen, Asker (Joker-Bianchi)
 • Vegard Robinson Bugge, Horten (Joker-Bianchi)
 • Filip Eidsheim (Sparebanken Vest-Ridley)

  Damer elite
 • Lise Hafsø Nøstvold, Stavanger (Team Hitec Products)
 • Frøydis Meen Wærsted (Team Hitec Products)
 • Emilie Moberg, Halden (Team Hitec Products)

  Herrer Elite
 • Thor Hushovd, Grimstad (Team Cervelo)
 • Alexander Kristoff, Stavanger (BMC)
 • Edvald Boasson Hagen (Team Sky)

Landslagssjef Steffen Kjærgaard bekrefter overfor VG Nett at han har gitt spurttalentet Alexander Kristoff (23) flybillett til Australia.

Norge har tre plasser i herrenes landeveisritt i Melbourne. Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen har vært selvskrevne til to av plassene. Dermed kjempet fire ryttere i realiteten om den siste billetten.

Men verken Arvesen, Lars Petter Nordhaug eller Gabriel Rasch nådde opp i konkurranse med Kristoff.

- Alex har kjørt vanvittig bra som førsteårsproff. Jeg har tenkt på ham siden han ble nummer tre i Philadelphia. Da begynte han melde seg på som en outsider. Men jeg begynte for alvor å tenke da jeg så at han hadde et godt Polen rundt. Vattensfals fikk begeret til å renne over, sier Kjærgaard til VG Nett i ettermiddag.

VG Nett-debatt:Leserne diskuterer sykkel-VM.Delta her.

- Alex er samme årgang som Edvald, og har derfor kommet litt i skyggen her hjemme. Men han er trolig landets tredje beste 23-åring noensinne. De som tror at Alex er en ren spurter, undervurderer ham kraftig, hevder Kjærgaard.

Han har pratet med Kristoff etter uttaket. De to er enige om at 23-åringen blir for ren hjelperytter å regne i Australia i starten av oktober.

- Jeg vet ikke om jeg kan gjøre en bedre jobb enn Arvesen, men jeg har bevist med gode resultater at kjørestyrken min er god, sier Kristoff selv til Procycling.

Vraket igjen

TIL VM? Alexander Kristoff. Foto: Scanpix
TIL VM? Alexander Kristoff. Foto: Scanpix

Den ferske vrakingen er ikke Arvesens eneste nedtur etter overgangen til Team Sky. Han skulle være sentral som kaptein på det engelske storlaget, men åpnet med å brekke kragebeinet tidlig i februar. Senere på våren begynte det ene kneet å krangle, før Arvesen ble syk et par uker før Touren.

Siden den gangen har eresfjordingen blitt vraket til både Tour de France og Spania rundt.

- Han har hatt en jækla stang ut-sesong. Ufortjent med tanke på hvor god han er, sier Steffen Kjægaard.

Kurt Asle Arvesen sykler Eneco Tour i dag, men valgte disse ordene om Vuelta-vrakingen, overfor VG Nett, for et par uker siden:

- Det er selvfølgelig ikke heldig for karrieren min. Det var ikke sånn jeg håpet at det skulle bli.

- Det har ikke vært noen bra sesong i det hele tatt. Det skyldes skadeproblemene mine. Men jeg er veldig motivert til å avslutte sesongen bra, lover 35-åringen.

Hvor tøff er VM-løypa?

VM-løypa i Australia har lenge blitt regnet for å være svært spurtvennlig. Flere landslagssjefer har den siste tiden advart mot å tror at traseen er «lett». På de siste 160 kilometerne skal rytterne stige 3000 høydemeter.

Det ble Robbie McEwens bane i år. Hjemmehåpet ble vraket foran VM i Melbourne.

Så gjenstår det å se hva Alexander Kristoff klarer å vise frem. Han viste nylig prov på solid form i Vattenfals Cyclassics. Og: Han kan se frem til en enda mer spurtvennlig VM-løype i Danmark om ett år.

Dermed kan erfaringen fra høstens VM bli gull verdt for 23-åringen i BMC-laget.

NORSK SPORTSSJEF: Steffen Kjærgaard. Foto: Anders K. Christiansen
NORSK SPORTSSJEF: Steffen Kjærgaard. Foto: Anders K. Christiansen

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel