Hovedinnhold

Arvesen rister på hodet over Kjærgaard

Team Sky-rytteren: - Jeg er skuffet, men fattet

OPPGITT: Kurt Asle Arvesen forteller at han er skuffet etter at det ble klart at han ikke får være med til VM. Foto: Scanpix
OPPGITT: Kurt Asle Arvesen forteller at han er skuffet etter at det ble klart at han ikke får være med til VM. Foto: Scanpix
(VG Nett) Kurt Asle Arvesen (35) mener oppfølgingen fra sportssjef Steffen Kjærgaard er kritikkverdig.

Norske VM-ryttere:

Herrer U23
 • Øystein Stake Laengen, Asker (Plussbank-Cervelo)
 • Vegard Stake Laengen, Asker (Joker-Bianchi)
 • Vegard Robinson Bugge, Horten (Joker-Bianchi)
 • Filip Eidsheim (Sparebanken Vest-Ridley)

  Damer elite
 • Lise Hafsø Nøstvold, Stavanger (Team Hitec Products)
 • Frøydis Meen Wærsted (Team Hitec Products)
 • Emilie Moberg, Halden (Team Hitec Products)

  Herrer Elite
 • Thor Hushovd, Grimstad (Team Cervelo)
 • Alexander Kristoff, Stavanger (BMC)
 • Edvald Boasson Hagen (Team Sky)

Det sier eresfjordingen etter at han ble vraket til høstens sykkel-VM i Australia. Kjærgaard ga istedet spurttalentet Alexander Kristoff (23) billett til Melbourne i oktober.

VG Nett-leser:
At Arvesen er vraket er jeg overhodet ikke overrasket over.
Diskuter her!

- Jeg er skuffet, men samtidig fattet. Det var nok et vanskelig uttak, men oppfølingen fra Steffen underveis i prosessen har vært kritikkverdig, sier Arvesen til VG Nett.

- På hvilken måte?

- Det siste jeg hørte fra ham før uttaket, var et spørsmål om hvorvidt jeg var klar for VM. Jeg svarte at jeg ville være i god form i starten av oktober. «Da går det greit. Vi lar beina tale», svarte Steffen. Siden har jeg ikke hørt fra ham før vrakingen.

- Han må få lov til å oppleve på den måten, er alt Kjærgaard ønsker å si til VG Nett om Arvesens kritikk mandag kveld.

Les også:Arvesen-manager: - Følger du med, Kjærgaard?

Manager Geir Kamsvåg ga tidligere i kveld uttrykk for at han stusset over at Kjærgaard ringte Team Sky-rytteren mens han satt på sykkelsetet i Belgia og Nederland i går.

- Det må jeg innrømme at jeg også gjør. Når man kjører et ProTour-ritt i Belgia og Nederland, og han ikke følger med før vi har gått over målstreken, så er det kritikkverdig. Om han ikke får sett på tv, så har han sikkert en opptaker...

Kjærgaard sa til VG Nett tidligere i kveld at han ringte Arvesen mens han var i aksjon på søndagens etappe, men ser ingen grunn til å ta selvkritikk av den grunn.

Les også:Arvesen vraket til VM

- Det skjer en del ting før vi er i mål, og jeg føler at jeg har gjort en bra jobb for laget. Det burde en tidligere hjelperytter av Lance Armstrong forstå. Det ville vært lett for Drillo å plukke ut de 11 spillerne som scorer flest landslagsmål, men akkurat som i fotball, så handler det litt om andre ting i denne sporten også, sier Arvesen til VG Nett.

Han føyer til at han ikke ønsker å skape støy rundt uttaket.

- Jeg forstår at dette vil gi Alex (Alexander Kristoff) mer erfaring før VM om et år, og OL i London. Det er ikke sort-hvitt, sier 35 år gamle Arvesen.

Les også:Sykkelsjefen: - Et forsterket luksusproblem

Han brakk kragebeinet i februar og slet med et vondt kne i mai. Team Sky vraket ham til både Tour de France og Spania rundt.

- Ville du gjort en god jobb i VM?

- Han (Steffen) har jo ikke tatt kontakt og spurt om det i det siste. Han refererer til skader, men det var i januar og mai. Nå har jeg syklet ritt jevnlig for første gang på lenge. Jeg var innstilt på en ren hjelperytterrolle, og har snakket om VM med Edvald i alle rittene vi har syklet i det siste.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

Kurt Asle Arvesen skal nå sykle ritt i Canada, og deretter Paris-Tours, før sesongen er over. Han har ingen planer om å trappe ned på sykkelsatsningen tross en trist sesong - men fullfører derimot kontrakten med Team Sky.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel