Hovedinnhold

Arvesen-manager: - Følger du med, Kjærgaard?

IKKE TIL VM: Kurt Asle Arvesen (t.h.) er ikke med i den norske VM-troppen. Det får manager Geir Kamsvåg til å rase mot sportssjef Steffen Kjærgaard (t.v.). Foto: Scanpix
IKKE TIL VM: Kurt Asle Arvesen (t.h.) er ikke med i den norske VM-troppen. Det får manager Geir Kamsvåg til å rase mot sportssjef Steffen Kjærgaard (t.v.). Foto: Scanpix
(VG Nett) Geir Kamsvåg reagerer kraftig på at sportssjef Steffen Kjærgaard forsøkte å få tak i Kurt Asle Arvesen søndag mens sykkelrytteren var opptatt med Eneco Tour.

Norske VM-ryttere:

Herrer U23
 • Øystein Stake Laengen, Asker (Plussbank-Cervelo)
 • Vegard Stake Laengen, Asker (Joker-Bianchi)
 • Vegard Robinson Bugge, Horten (Joker-Bianchi)
 • Filip Eidsheim (Sparebanken Vest-Ridley)

  Damer elite
 • Lise Hafsø Nøstvold, Stavanger (Team Hitec Products)
 • Frøydis Meen Wærsted (Team Hitec Products)
 • Emilie Moberg, Halden (Team Hitec Products)

  Herrer Elite
 • Thor Hushovd, Grimstad (Team Cervelo)
 • Alexander Kristoff, Stavanger (BMC)
 • Edvald Boasson Hagen (Team Sky)

I en artikkel på VM-vrakede Arvesens egen hjemmeside har manager Geir Kamsvåg publisert et innlegg hvor han stiller store spørsmåltegn ved sportssjef Steffen Kjærgaard, og hans oppfølging av Arvesen.

VG Nett-leser:
Merkelig at Arvesen blir vraket, når han er den som har prestert best i VM de siste årene.
Diskuter her!

- Følger du med eller? skriver Kamsvåg på nettsiden.

Han reagerer sterkt på at Kjærgaard forsøkte å ringe Arvesen mens han syklet søndagens etappe i Eneco Tour, og hevder sportssjefen senere på kvelden spurte den VM-vrakede utøveren om han hadde kommet hjem etter rittet.

Les også:Arvesen vraket til VM

- Det ga oss en liten pekepinn. Det ene er at han ikke visste hvor Kurt var da han ringte han i går, og senere spurte om han hadde kommet hjem fra Eneco Tour - et ritt som sendes direkte på tv, og hvor Edvald også er med. Det andre er at ingen har spurt Kurt om formen hans eller hvor han står, sier Kamsvåg til VG Nett.

Kjærgaard innrømmer at han ringte Arvesen mens han var i aksjon på søndagens etappe, men ser ingen grunn til å ta selvkritikk av den grunn.

- Jeg regner med Kurt ser at jeg har forsøkt å få tak i han. Det er vel en naturlig måte å forsøke å komme i kontakt med han på. Jeg kunne også sendt en SMS og bedt han ringe meg opp, sier Kjærgaard til VG Nett, og understreker at han var klar over at Arvesen satt på sykkelsetet da han ringte.

Les også:Sykkelsjefen: - Et forsterket luksusproblem

- Jeg har fulgt med, men kan ikke være to steder samtidig. Søndag var jeg i Kongsvinger og så Festningsrittet. Jeg skal også ta ut et U23- og damelandslag, sier sportssjefen.

Alexander Kristoff ble foretrukket foran Arvesen i VM-troppen, og Geir Kamsvåg undrer seg over hvorfor.

- Jeg skulle likt og visst hva de la til grunn for uttaket. Dette er konstruktiv kritikk han får ta til etterretning. Det er viktig for oss å få frem våre synspunkter, sier Kamsvåg.

Manageren har også gitt beskjed om hva han mener i en SMS til Kjærgaard, men hadde ikke fått svar da VG Nett snakket med han mandag ettermiddag.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

- Vi har hatt et godt forhold til landslaget i mange, mange år. Derfor ble jeg overrasket over at dette er håndtert på denne måten, sier Kamsvåg.

- Kurt er god nok til å være med, og han burde vært med. De siste månedene har vist at han er akkurat der han skal være for å være i toppform til VM. Det viser også kjøringen i Eneco Tour hvor han drar inn brudd og gir resultater til Team Sky.

- Hvordan reagerer Arvesen selv på VM-uttaket?

- Han er selvfølgelig skuffet, og litt undrende til hvilke kriterier som er lagt til grunn her, men er en sindig fyr som tar dette med ro. Kurt er opptatt av at unge, nye utøvere skal få vise seg frem, men vi har Thor som sikter mot gull og Edvald med seiersmuligheter. Kurt er den mest erfarne hjelperytteren Norge har, sier Kamsvåg.

Alt om sport:Sjekk VG Netts sportsforside!

- Får dette noen konsekvenser for Arvesens videre satsing?

- Absolutt ikke. Kurt har nok en gang vist at han kan komme seg opp fra motgang, og leverer på det nivået han var på før. Han ser frem mot resten av sesongen og ett år til i Team Sky.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel