Hovedinnhold

Utsteder arrestordre på Landis

Amerikaneren mistenkes for å ha hacket antidoping-PC

I TRØBBEL - IGJEN: Floyd Landis har en arrestordre fra Frankrike hengende over seg. Her er han i aksjon på sykkelen i november. Foto: AP
I TRØBBEL - IGJEN: Floyd Landis har en arrestordre fra Frankrike hengende over seg. Her er han i aksjon på sykkelen i november. Foto: AP
(VG Nett) En fransk dommer har utstedt en arrestordre på den dopingtatte sykkelrytteren Floyd Landis (34).

Det avslørte sjefen for det franske antidopingbyåret, Pierre Bordry overfor Reuters i ettermiddag.

Landis har kjempet en innbitt kamp for å bli renvasket helt siden han ble tatt for dopingbruk under Tour de France i 2006. Allerede i november 2006 hevdet det franske antidopingbyrået at en av PC-ene deres kunne være hacket. Informasjon på datamaskinen skal ha blitt slettet eller endret.

Fransk presse har tidligere hevdet at IP-adressen til inntrengeren kunne spores til en person, Arnie Baker, i apparatet rundt Floyd Landis.

- Landis brukte de hackede filene til sitt eget forsvar. Det er slik vi oppdaget saken, sier Bordry til AP i dag.

Hverken Baker eller Landis møtte til en høring om anklagene i november. Allerede da varslet Bordry at han ville kreve en arrestordre for å få 34-åringen i tale.

I dag fikk han altså viljen sin. Dommeren har også utstedt arrestordre på Arnie Baker.

- Den franske høyesterettsdommeren Thomas Cassuto i Nanterre informerte oss om at han utstedte en arrestordre 28. januar etter at datamaskinen i vårt laboratorium var blitt hacket, sier Bordry.

VG Nett-leser:- Mer trøbbel for Landis.Diskuter her.

Hyllet som vinner - før han ble avslørt

FRANSK ANTIDOPINGSJEF: Pierre Bordry. Foto: Reuters
FRANSK ANTIDOPINGSJEF: Pierre Bordry. Foto: Reuters

Landis ble hyllet som vinner av Tour de France i 2006, inntil en dopingprøve avslørte syntetisk testosteron i kroppen hans etter den 17. etappen av rittet samme år.

På den etappen smadret amerikaneren all motstand, etter å ha vært fullstendig i kjelleren dagen før.

Han har hele tiden nektet for dopingbruk, og har istedet skyldt på en prosedyrefeil hos laboratoriumet som analyserte prøven hans. Voldgiftsretten, CAS, har imidlertid avvist amerikanerens anke.

Floyd Landis gjorde comeback i sykkelsirkuset i fjor. Han har vært tilknyttet laget med det treffende navnet «Ouch», men har også vært koblet til det kontroversielle kontinentallaget Rock Racing.

Nå er usikkerheten rundt den tidligere Phonak-stjernen større enn noen gang.


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel