Hovedinnhold

Hushovd brøt i Critérium du Dauphiné

* Skys Chris Froome vant rittet sammenlagt

SLITER: Thor Hushovd, her under Paris-Roubaix, må kjempe for å få sykle Tour de France i år. Foto: Daniel Sannum Lauten, NTB Scanpix
SLITER: Thor Hushovd, her under Paris-Roubaix, må kjempe for å få sykle Tour de France i år. Foto: Daniel Sannum Lauten, NTB Scanpix
(VG Nett) Thor Hushovds (35) Tour de France-sjanser henger i en tynn tråd etter at han måtte stå av rittet på siste etappe i Frankrike.

- Jeg visste at det kom til å bli en hard etappe, og mitt mål var å gå i brudd. Vi endte opp med å ha to ryttere i brudd, og det var bra. På grunn av forholdene med kulde og regn, valgte jeg siden å stå av, sa Hushovd etter løpet.

Han er ikke fornøyd med det han har levert i årets Critérium du Dauphiné, men prøver å komme i toppform foran Tour de France.

- Mitt mål blir uansett å forsøke å få en plass på laget til Tour de France og gjøre en jobb for lagkameratene Cadel Evans og Tejay van Garderen, sier den norske BMC-rytteren.

Hushovd har slitt tungt de siste dagene og i et voldsomt regnvær på søndagens etappe valgte han å gi seg.

En rekke andre har også stått av på den drøyt 155 kilometer lange etappen.

I går var Hushovd over 16 minutter bak vinneren Samuel Sanchez og på fredag ble han hektet av hovedfeltet på vei mot mål.

Critérium du Dauphiné er et viktig oppkjøringsritt til Tour de France - som begynner om en måned.

- Lagledelsen kan ha tenkt at han har det for tungt og at det derfor er like greit at han drar hjem for å roe seg ned, sier TV 2s sykkelkommentator Johan Kaggestad.

TROR PÅ HUSHOVD: Johan Kaggestad har en god følelse på at Thor Hushovd får sykle Tour de France. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix
TROR PÅ HUSHOVD: Johan Kaggestad har en god følelse på at Thor Hushovd får sykle Tour de France. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix

Han sier at han er usikker på om Hushovd får sykle Tour de France i juli, men også at han har en god følelse.

- Jeg varierer fra dag til dag. Jeg er optimist. Jeg tror de har sagt til Thor at han ikke skal risikere noe og spare det han har - for å bygge toppformen fremover, sier Kaggestad.

Lurer på hvor Hushovd er blitt av

VG snakket med en rekke internasjonale sykkeljournalister om Hushovds Tour de France-sjanser før Dauphiné-rittet gikk i gang.

De var skeptiske.

- Kollegaene våre lurer på hvor Hushovd har blitt av, og hva som foregår. Han har hverken skapt overskrifter i år eller i fjor. Folk har glemt ham. Han er en stor mester, og vi vil se mer av ham, men i øyeblikket er han fullstendig under radaren, sa den amerikanske journalisten Gregor Brown til VG.

Han skriver for både Cycle Sport og Cycling Weekly.

- Hushovd har stått for den store forsvinningen i sykkelsporten. Ingen aner hvor han står akkurat nå. Folk hadde forventet at han skulle komme tilbake, men han har slitt. Nå spør folk rundt oss om han noen gang kommer tilbake på topp, sier europakorrespondenten til sykkelbladet Velonews, Andrew Hood, til VG.

En fjerdeplass på den tredje etappen av Dauphiné var en opptur for nordmannen, men ellers har det blitt mange nedturer.

BMC tar ut den endelige Tour de France-troppen i midten av juni.

I fjor syklet syv av ni Tour-ryttere på BMC rittet Criterium du Dauphiné i Frankrike.

Enkelt for Froome

Sky-rytter Chris Froome hadde ingen problemer med å forsvare ledertrøyen på den siste etappen av Critérium du Dauphiné.

Søndag måtte han riktig nok finne seg i å komme noe i skyggen av italieneren Alessandro De Marchi.

Den 27-årige Cannondale-syklisten rykket fra 4,5 kilometer før mål og kunne juble for etappeseier.

Froome prøvde å trekke Richie Porte til etappeseier, men lagkameraten klarte ikke å henge på. Dermed spurtet Froome til annenplass og vant det franske verdenstourrittet sammenlagt.

Edvald Boasson Hagen bidro sterkt i arbeidet med å sikre Froome den gule trøyen. Nordmannen ble nummer 32 søndag og 29 i sammendraget, 30.05 minutter bak lagkameraten.

Bretagne-rytteren Vegard Stake Laengen fikk det tungt opp de regnvåte bakkene mot Risoul, men fullførte siste etappe på 86. plass. Han ble slått med 52 minutter av Froome og tok 54. plassen sammenlagt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel