Hovedinnhold

Skaper ny Tour-usikkerhet i Team Sky

* Wiggins gir ikke uten videre fra seg kapteinsrollen til Froome
* Chris Froome svarte med pressemelding mandag kveld

LAGKAMERATER: Bradley Wiggins, her som Tour-vinner i fjor sommer, vil dele kapteinsrollen med Sky-kamerat Chris Froome (innfelt). Det tror mange er en dårlig løsning. Foto: PA
LAGKAMERATER: Bradley Wiggins, her som Tour-vinner i fjor sommer, vil dele kapteinsrollen med Sky-kamerat Chris Froome (innfelt). Det tror mange er en dårlig løsning. Foto: PA
(VG Nett) Idet alle trodde kapteinfordelingen i Team Sky var i boks før Tour de France, sår Bradley Wiggins (33) på ny usikkerhet rundt situasjonen i sykkellaget.


- Jeg tror mer enn noen gang at jeg kan vinne både Giro d'Italia og Tour de France i år, sier briten ifølge avisen The Independant.

Wiggins vant Tour de France med solid hjelp fra Chris Froome (27) i fjor.

I år har alle ventet at rollene skulle byttes om: Froome kunne kanskje vunnet fjorårets ritt dersom han hadde fått sjansen av lagledelsen i Sky. Og i vår har han tidvis vært i en klasse for seg selv.

Froome har gjentatte ganger uttalt at han forventer å være kaptein for Tour-laget til Team Sky i sommer. Den Kenya-fødte briten har hatt støtte fra lagsjef Dave Brailsford, og situasjonen har fremstått som avklart.

Sår tvil

Iallfall helt til Bradley Wiggins møtte media foran avreise til Giro d'Italia mandag ettermiddag.

33-åringen, som ble adlet etter fjorårets bragder på sykkelen, vil respektere ordrene fra lagledelsen - men utelukker ikke at han vil be om en delt kapteinsrolle tidlig i Tour de France.

Wiggins håper begge kan sykle sterkt inn i fjellene, før den av dem som tar den gule trøya får definert kapteinsrollen derfra og ut.

- Vi vil begge vinne Tour de France, og vi går hver våre veier inn mot rittet. Når vi ankommer starten på Korsika, antar jeg at Dave (Brailsford) må avgjøre hvordan vi skal gjøre dette, sier Wiggins.

Under fjorårets Tour de France stakk Froome ifra kapteinen sin ved én anledning. Han ble kjapt kalt tilbake av lagledelsen i Sky, som ikke virket å forstå hva som foregikk. På Twitter uttrykte så kjæresten til Froome sin frustrasjon over det som foregikk: Hun så hvordan hjelperytteren ikke fikk ut potensialet sitt.

Mandag kveld hadde de ferske kommentarene til Wiggins skapt så mye støy i media, at lagkamerat Froome sendte en epost til nettstedet  Velonews :

- Det har vært mye spekulasjoner rundt kapteinsvalget til Sky under Tour de France i år. Jeg har gjort det klart at det å vinne Tour-en er mitt hovedmål i 2013. Jeg har fått forsikringer fra lagledelsen i Team Sky om at jeg har deres fulle støtte. Kapteinsvalget til Tour de France har ikke på noe tidspunkt vært et tema.

Skeptisk Kaggestad

Forholdet mellom Froome og Wiggins kommer til å bli studert med lupe av internasjonale sykkeljournalister før - og under - årets Tour de France.

- Det kan hende at Chris blir kaptein, men det betyr ikke at jeg sitter i front i 200 kilometer og taper en halvtime. Jeg vil i så fall bli nummer to, som han gjorde i fjor, sier «Wiggo».

VG snakket i vinter med Johan Kaggestad om kapteinfordelingen i Team Sky. Han ga klart uttrykk for at en delt løsning, lik den Wiggins skisserer, ikke er optimal:

- Dette lukter konflikt. Team Sky må være enige om hvem de sykler for på forhånd. Jeg har ingen tro på en løsning der man går inn i Tour de France med to kapteiner og «ser an» underveis i rittet, sa Kaggestad.

Wiggins syklet i Italia

Chris Froome vant Tour de Romandie i helgen. Bradley Wiggins sykler på sin side Giro d'Italia, som starter neste helg. Der har briten ambisjoner om å vinne.

Også det er kontroversielt dersom han vil gå til topps i Tour de France senere i år. For Giroen er voldsomt utmattende, og få har i nyere tid opplevd å bruke rittet som noen ideell oppkjøring til verdens største sykkelfest - på fransk jord.

Skandaliserte Marco Pantani var den forrige som vant de to rittene samme år. Det skjedde i 1998.

PS! Tour de France starter lørdag 29. juni på Korsika. Rittet avsluttes søndag 21. juli i Paris.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel