Hovedinnhold

Rystet Riis: - Dette er utrolig uheldig

(VG Nett) Sportsdirektør Bjarne Riis har planer om å bygge opp hele sitt nye Team Saxobank Sungard-lag rundt doptatte Alberto Contador. Dagens dopingbombe har foreløpig ikke fått Riis til å snu.

Denne saken handler om:

- Akkurat nå så er det ikke så mye å kommentere. Det er bare utrolig uheldig at Contador er havnet i denne situasjonen, sier Riis til sporten.dk.

Tour de France-vinneren som selv har innrømmet at han var bloddopet i perioden 1993-1998, har mistet Schleck-brødrene og dagens VM-vinner på tempo Fabian Cancellara fra Team Saxo Bank. Til gjengeld hentet han i sommer inn Alberto Contador. Han skulle det bygges et helt nytt lag rundt.

Fikk beskjed ved midnatt

I dag sprakk nyheten om at Contador under Tour de France i sommer testet positivt på dopingmiddelet Clenbuterol.

- Vi kan ikke gjøre noe mer enn å vente på en avgjørelse i saken, sier Riis.

Protokoll:Overrasket over dopingavsløringen?

Sportsdirektøren fikk beskjeden om den positive testen ved midnatt norsk tid. Det var advokaten til Contador som ringte med det alvorlige budskapet.

På en pressekonferanse klokken 12 i dag i Madrid fortalte Contador at han er uskyldig og har fått i seg stoffet fra en spansk biff han spiste under Tour de France.

- Jeg synes ikke jeg trenger å fortelle hvordan jeg reagerte da jeg fikk beskjeden. Det er selvfølgelig ikke hyggelig, sier Riis som ikke kan forestille seg at Alberto Contador med viten og vilje har inntatt det ulovlige og prestasjonsfremmende stoffet.

- Det er et gammel preparat og det har heller ingen virkning, bare bivirkninger, hevder Riis.

Tror på matforklaringen

Men faktum er at stoffet siden slutten av 90-tallet har stått på WADAs liste over ulovlige preparater fordi det har en muskelfremmende virkning og også skal kunne virke prestasjonsfremmende på utøveres utholdenhet.

- Det er snakk om så små mengder at UCI selv er i tvil om testen, sier Riis.

Den danske sykkelprofilen har selv snakket med Contador etter at han fikk nyheten.

- Han fortalte meg det samme som han sier på pressemøtet i dag. Det må skyldes noe han har spist, sier Riis.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel