Hovedinnhold

Contador: - Alt vil ordne seg, jeg er uskyldig

(VG Nett) Alberto Contador (27) bedyrer sin uskyld og forklarer den positive testen med et biffmåltid tre timer før dopingkontrollen 21. juli.

Denne saken handler om:


Bakgrunn:Avla dopingtesten før avgjørende Tour-etappe

Foran et hav av blitzlamper og mikrofoner satt Contador seg ned i lokalet i Madrid noen minutter etter klokken 12 i dag. Han virket tilsynelatende avslappet og selvsikker, og hadde allerede mottatt tilløp til applaus på vei inn.

Sykkelstjernen hevder at han tre timer før testen spiste en biff som var kjøpt i Spania. Han skylder det positive clenbuterol-resultatet på denne, og nekter på det sterkeste for å ha dopet seg.

- Jeg tror alt vil ordne seg, for jeg er uskyldig, sier han.

Les også:Dopekspert: - Kan forekomme i mat

- Det som skjedde med meg er eksepsjonelt, og kan ikke sammenlignes med andre saker, mener 27-åringen.

- Jeg stoler ikke på systemet. Det som har skjedd er veldig rart, sier Contador.

VG Nett-leser:
- Jeg tror ikke en meter på han har tatt dette stoffet med viten og vilje. Stoffet har lang halveringstid i kroppen og med dosen han er testet for skulle han med selv en minimal dose ha tatt stoffet lenge før touren og dermed testet positiv flere ganger imellom.
DISKUTÉR!

- Ikke redd for egen del

Han påpeker også at det er svært lave verdier som er funnet, og Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) vil granske saken nøye. Contador forteller videre at han har sovet dårlig i det siste, og ikke en gang fortalt familien om det han fikk vite 24. august.

- Jeg er ikke redd for min egen del, men jeg er redd for dem som elsker meg, sier Astana-rytteren.

Les også:Millar: - Contador er en fantastisk utøver og en strålende person

Contador vant årets Tour de France foran Andy Schleck fra Luxembourg, etter en lang og nervepirrende strid. På sin Twitter-profil melder Schleck at han kun har hørt om Contadors positive test gjennom media.

- Jeg håper han er uskyldig og mener han fortjener retten til å forsvare seg selv nå, skriver 25-åringen fra Luxembourg.

Les også:Dopekspert: - Kan forekomme i mat

Saken fortsetter under bildet.

I SØKELYSET: Lokalet i Madrid var fylt til randen av journalister da Alberto Contador skulle forklare seg i ettermiddag. Foto: AFP
I SØKELYSET: Lokalet i Madrid var fylt til randen av journalister da Alberto Contador skulle forklare seg i ettermiddag. Foto: AFP


I august ble Contador presentert som den ubestridte stjernerytteren i danske Team Saxo Bank i 2011-sesongen. Nå risikerer han utestengelse. Foreløpig er han midlertidig suspendert.

Han forteller at han snakket med lagledelsen i går.

- Jeg er veldig trist og lei meg på vegne av laget, sier Contador.

Anders' sykkelblogg:- Hva nå, Bjarne Riis?

På pressekonferansen gjentok han gang på gang at han er uskyldig, og at han tror på renvaskelse.

- Jeg forventer at saken vil løse seg, og håper det skjer så fort som mulig, sier mannen som har vunnet Tour de France tre ganger. Han er også én av fem ryttere i historien som har vunnet alle de tre store treukersrittene.

TOPP TRE: Alberto Contador vant Tour de France foran Andy Schleck og Denis Mentsjov. Nå kan Contador miste seieren på grunn av brudd på dopingbestemmelsene. Foto: AP
TOPP TRE: Alberto Contador vant Tour de France foran Andy Schleck og Denis Mentsjov. Nå kan Contador miste seieren på grunn av brudd på dopingbestemmelsene. Foto: AP

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel