Hovedinnhold

Kurt Asle askefast - i Nordsjøen!

I NORDSJØEN: Her har Kurt Asle Arvesen spinningtime med ansatte på Statfjord C-plattformen. Foto: Rune Solheim
I NORDSJØEN: Her har Kurt Asle Arvesen spinningtime med ansatte på Statfjord C-plattformen. Foto: Rune Solheim
(VG Nett) Kurt Asle Arvesen (35) skulle en rask tur ut på Statfjord C-plattformen for å ha en spinningtime onsdag. Askeskyen sørger for at Team Sky-rytteren fortsatt er til sjøs.

Denne saken handler om:


Norwegian-sjefen: Etterlyser reelle askemålinger

Kurt Asle Arvesen (35) lader opp til Tour de France med å løpe trapper på Statfjord C-plattformen i Nordsjøen. Sykkelproffen har nemlig vært askefast på norsk sokkel siden onsdag.

- Foreløpig er det ingen krise, men jeg skulle vært hjemme med familie og venner, sier Kurt Asle Arvesen til VG Nett.

Arvesen hoppet på et tilbud fra Statoil om å holde et foredrag og en spinningtime på Statfjord C i Nordsjøen onsdag, og planen var å ta helikopter tilbake til fastlandet igjen torsdag morgen. Slik skulle det ikke gå.

VGTV:
*Se spektakulær video av askesøylen på Island
*Se vulkankrateret pumpe ut aske i dag

Vulkanutbruddet på Island med den påfølgende askeskyen har nemlig lammet det meste av flytrafikken, og også helikopterne som frakter mannskaper til og fra plattformene står.

For siden onsdag har Arvesen vært en av flere hundre nordsjøarbeidere som ikke kommer tilbake til fastlandet. Kurt Asle Arvesen reiste ut til Statoil-plattformen for å holde foredrag og gi de ansatte spinningtimer.

De siste dagene har syklisten holdt formen i hevd med spinningtimer og løping i trapper.

- Jeg har en rolig periode i treningsopplegget, og oppkjøringen mot Tour de France starter jo opp i mai, så bare jeg kommer meg hjem før mai, skal det gå bra, sier Arvesen som er godt fornøyd med fasilitetene på plattformen.

- Jeg har eget rom med telefon, alle TV-kanaler og internett. I kveld var det bingo, og det er et godt miljø her ute. Og så har jeg fått nye underbukser! Jeg blir godt tatt vare på, ler Kurt Asle Arvesen.

Syklisten håper han kan komme seg til Bergen med helikopter i morgen.

Helikoptertransport til oljeinstallasjonene i Nordsjøen har vært stanset siden askeskyen inntok Norge torsdag.

- Det ser lovende ut i søndag, men det kan forandre seg. Det er derfor usikkert når vi kan få Kurt Asle hjem, sier informasjonssjef Eskil Eriksen i Statoil.

Les alt om vulkanasken fra Island!

Les også: - Trolig ufarlig å fly over Norge

VULKANUTBRUDD: Asken fra vulkanutbruddet på Island onsdag kan føre til at flymotorer blir ødelagt. Foto: Reuters
VULKANUTBRUDD: Asken fra vulkanutbruddet på Island onsdag kan føre til at flymotorer blir ødelagt. Foto: Reuters

Arvesen hadde et lite håp om å komme seg hjem i dag tidlig, men slik gikk det ikke. Nå står han på liste over de neste passasjerene, og kommer seg sannsynligvis inn til Bergen i morgen søndag.

- Kurt Asle synes det er spennende der ute. Han lærer mye om hva som skjer på en plattform, hvordan de jobber og så videre. Han trener også mye i de berømte trappene som går ned langt under havoverflaten og opp igjen, det blir jo omtrent som en topptur for en fra Romsdalen, sier hans rådgiver Geir Kamsvåg til VG Nett.

Les også: Island før og etter asken

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sykkel

Se neste 5 fra Sykkel