Hovedinnhold

Nordenstam skal svømme 50 000 meter før OL

I RUTE: Sara Nordenstam vant NM i 200m bryst på Tøyenbadet Foto: NTB Scanpix/ Anette Karlsen
I RUTE: Sara Nordenstam vant NM i 200m bryst på Tøyenbadet Foto: NTB Scanpix/ Anette Karlsen
Finalen på 200 meter bryst under svømme-NM ble en grei gjennomkjøring for Sara Nordenstam. Nå gjenstår 50.000 treningsmeter før hun skal kjempe om OL-medalje i London.

Denne saken handler om:

Det norske OL-håpet var godt fornøyd etter å ha knust resten av feltet og tatt sitt fjerde NM-gull på like mange dager. Tiden 2.29,79 er langt unna verdenstoppen, men god nok for hovedpersonen selv.

- Det har vært et bra stevne for meg, men jeg hadde ikke så mye krefter igjen i dag. Jeg prøvde å ta ut det siste, og jeg kom iallfall under 2.30. Det er greit, sa Nordenstam til NTB etter tirsdagens 200 meter.

Det er samme distanse som hun skal svømme i OL og den samme som hun tok bronse på i Beijing for fire år siden.

- NM har vært bra syretrening, og det har tidsmessig gått veldig bra. Jeg kunne svømt raskere dersom 200-meteren hadde kommet tidligere i mesterskapet, konstaterte 29-åringen.

Må svømme raskere

Nordenstam satte personlig og europeisk rekord da hun svømte inn til 2.23,02 i bronseløpet i Beijing-OL. Det skjedde med en litt annen drakt en det svømmerne kan bruke under årets sommerleker.

- Det er vanskelig å si hvor mye forskjell drakten gjorde, men etter det har jeg svømt 2.24,42 (EM 2010), sier Nordenstam.

I mai tok hun EM-gull i Ungarn på 2.26,91. Den tiden må forbedres en del, men Lambertseter-svømmeren vet ikke hvor raskt hun må svømme for å ta medalje i London.

- Jeg vet ikke helt, men om jeg kommer ned mot tiden fra 2008, er jeg i finalen. Og i finalen kan alt skje, smiler hun.

Oppskriften klar

Det Sara Nordenstam uansett kan slå fast er at hun er i god form og i rute til OL. Uten at det betyr at hun kan ligge på latsiden de siste tre ukene før alvoret braker løs.

- Vi reiser til Rijeka (Kroatia) på torsdag og skal lade opp der. Det handler selvfølgelig mye om å spise riktig og sove nok, men det blir iallfall én uke med rimelig tøff trening. Jeg kommer til å svømme ca. 50.000 meter til før OL, sier hun til NTB.

Hun er ganske trygg på at hun har planen klar for å være best forberedt til 200-meteren i OL 1. og 2. august.

- Jeg må være 100 prosent fokusert på trening og samtidig prøve ikke å tenke svømming i det hele tatt utenfor. Jeg føler meg i rute og har en god magefølelse, avslutter Nordenstam.

NM var hennes siste konkurranse før OL. Hun tok klart gull på 200 meter foran Stina Colleou og Karoline Sanderud.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport