Hovedinnhold

Lavrans Solli dropper comebacksatsing: – Har ikke behov for å konkurrere lenger

<p>FERDIG MED KONKURRANSER: Lavrans Solli, her avbildet i VM i Barcelona i 2013, er etter all sannsynlighet ferdig med svømming på toppnivå.</p>

FERDIG MED KONKURRANSER: Lavrans Solli, her avbildet i VM i Barcelona i 2013, er etter all sannsynlighet ferdig med svømming på toppnivå.

Foto: Maja Suslin, NTB scanpix
Svømmekarrieren til Lavrans Solli (25) ser ut til å være over. Planene om EM-deltagelse i desember har han slått fra seg.

Denne saken handler om:

– Jeg fikk nylig med meg NM i kortbane i Bergen, og tok et par medaljer der. Men jeg hadde nok håpet at jeg skulle være i bedre form enn jeg var, sier Solli til VG.

Les også: Svømme-Lavrans skal få Brækhus i bokseform

– Hva skjer med EM i desember og videre satsing?

– Det er lagt på is. Det er mye annet jeg har lyst til å gjøre enn å stå opp halv seks om morgenen for å trene.

VG+: Lavrans og Anja – fra støttende bestevenn til den store kjærligheten

Det er et drøyt år siden Solli noe overraskende offentliggjorde at han ikke kom til å satse mot OL iRio. Da begrunnet han det med sykdomsproblemer, familiesituasjon og økonomi. Han håpet å få tilbake motivasjonen.

Februar 2016: Solli tar pause fra toppidretten

Noen få måneder tidligere hadde han satt norsk rekord og blitt nummer seks i VM-finalen på 50 meter rygg. Han var på god vei til å bli en ny norsk svømmestjerne. Nå har det gått såpass lang tid uten skikkelig trening, at Solli også regner med det blir for tøft å komme tilbake.

– Man kan alltids komme tilbake, men det er ikke like viktig for meg. Jeg har ikke behov for å konkurrere lenger, sier 25-åringen.

<p>TRENER BRÆKHUS: Cecilia Brækhus (t.v.) og Lavrans Solli har samarbeidet den siste måneden. Her fra svømmetrening i Hundsund bad på Snarøya tidligere denne uken.</p>

TRENER BRÆKHUS: Cecilia Brækhus (t.v.) og Lavrans Solli har samarbeidet den siste måneden. Her fra svømmetrening i Hundsund bad på Snarøya tidligere denne uken.

Foto: Jørgen Braastad, VG

Fortsetter som modell

– Jeg har funnet ut at det er andre ting å gjøre som er morsommere enn å svømme, legger han til.

Solli har lenge jobbet som modell ved siden av karrieren, og han var også deltager i Farmen kjendis som fikk høye seertall på TV 2 tidligere i år. Han var også med på Oslo Fashion Week i februar, så modellkarrieren ser i alle fall ikke ut til å være på hell.

– Hva skal du gjøre fremover nå?

– Det blir litt modelljobbing her og der, og så får jeg satse på at jeg får til noe mer permanent fremover. Det er litt å gjøre hele tiden, sier Solli en smule hemmelighetsfullt.

Lavrans Solli ute av «Farmen kjendis»

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport