Hovedinnhold

Johansen om svømmekjæresten: – Jeg takler ikke at folk er stygge med ham

<p>FORSVARER KJÆRESTEN: Anja Johansen (innfelt) har sett seg lei på at samboer og barnefar Lavrans Solli omtales som «kjæresten til dama til Oen». </p>

FORSVARER KJÆRESTEN: Anja Johansen (innfelt) har sett seg lei på at samboer og barnefar Lavrans Solli omtales som «kjæresten til dama til Oen». 

Foto: JØRGEN BRAASTAD/ HELGE MIKALSEN
Anja Johansen (28) blir provosert over måten kjæresten Lavrans Solli (23) behandles på. Nå tar hun ham i forsvar.

Denne saken handler om:

28-åringen ble et kjent ansikt da hennes daværende kjæreste Alexander Dale Oen døde brått i 2012. I ettertid har hun flyttet sammen med landslagssvømmer Lavrans Solli, og de to har blitt foreldre. I et nytt blogginnlegg etterlyser Johansen en mer respektfull behandling av Solli.

– Hvor er respekten for Lavrans? Han som «stjal» Anja. Han som lurte til seg Anja mens hun sørget. Han som er verdens ekleste kjekkas. Han som alltid vil være nummer to. Han som alltid blir omtalt som «kjæresten til damen til Oen», skriver hun på bloggen.

LES OGSÅ: Robin Dale Oen: – En vanlig lege hadde fanget det opp

«Folk får bare holde på»

Overfor VG utdyper Johansen hva hun mener.

– Jeg takler ikke at folk er stygge med ham. Lavrans har en mur rundt seg. Han klarer å tenke at «folk får bare holde på». Det klarer ikke jeg. Jeg blir mer sint når folk angriper Lavrans, enn når de angriper meg, sier hun.

28-åringen har tidligere vært åpen om at hun følte seg overvåket i tiden etter begravelsen til Oen, og at hun opplevde å bli kritisert for ikke å sørge nok. 

bloggen skriver hun: «Jeg fikk mye hat. Jeg ble konfrontert på gaten, på byen, Facebook, mail, telefon, og sms. Det var egentlig jeg som burde ha dødd. Jeg var fæl, ekkel, fortjente ikke et godt liv, og jeg burde skamme meg fordi jeg ikke viste at jeg var lei meg foran resten av Norge. Jeg gråt ikke i begravelsen, og det var enda et bevis på at jeg fortjente hat.»

Nå åpner hun også opp om kritikken rundt forholdet til Solli.

– Hvordan takler Lavrans dette?

– Du kan tenkte deg selv hvordan det er å bli ringt opp av aviser som vil introdusere deg som «kjæresten til damen til Oen». Hvordan det er alltid å være nummer to. Det er ekstremt respektløst, konkluderer Johansen.

VG har vært i kontakt med Solli. Han vil ikke kommentere saken.

LES OGSÅ: Oens kjæreste følte seg uthengt i sorgen etter dødsfallet

– Blir skuffet

I dagens blogginnlegg tar Johansen også et oppgjør med alle som kritiserer henne for å dele for lite av livet hun hadde med Oen.

– Jeg har flere ganger lest i kommentarfeltene at folk diskuterer at jeg ikke nevner noe på blogg, Instagram eller Facebook. De blir rett og slett skuffet over meg fordi jeg ikke deler en sorg offentlig. Må man legge ut et bilde for å vise at man bryr seg? spør Johansen.

– Jeg vil at folk skal forstå at vi ikke vil bruke Alexander for å fremme oss selv, utdyper Johansen overfor VG, og legger til:

– Jeg er ikke kald, hore eller heks.

28-åringen sier at hun selv er blitt tøffere og sterkere med tiden, og at hun er vant til å få mye kritikk. Likevel legger hun ikke skjul på at hun er sliten av å få så mye hat.

–  Det hatet har gjort med meg er at jeg ikke makter, eller tør å besøke hans hvilested på tre år. Hatet har gjort at jeg føler at jeg ikke fortjener det, og at jeg ikke har noe der å gjøre. Hver gang vi er i Bergen spør Lavrans om han skal kjøre meg ut dit. Jeg sier alltid nei, skriver hun på bloggen.

LES OGSÅ: Oens død utløste hjertesjekk – reddet Christoffer (16)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport