Hovedinnhold

Snowboardekspert: Skudd for baugen at favoritten røk

** VM-leder Henning Andersen tror ikke norsk skuffelse gir publikumssvikt

UTE Her er Torstein Horgmo i gårsdagens kvalifisering, han lyktes ikke i å ta seg videre til semifinalen. Innfelt er sjef for snowboard-VM, Henning Andersen. Foto: Scanpix
UTE Her er Torstein Horgmo i gårsdagens kvalifisering, han lyktes ikke i å ta seg videre til semifinalen. Innfelt er sjef for snowboard-VM, Henning Andersen. Foto: Scanpix
(VG Nett) Norges største gullhåp er ute av VM på hjemmebane. Snowboardekspert Jonas Greve mener at det er et antiklimaks. Arrangør Henning Andersen sier at det ikke spiller noen rolle for interessen.

Denne saken handler om:

- Det er klart det er et antiklimaks at Horgmo ikke er med lenger. Han var den store favoritten, men jeg tror likevel det kommer til å bli en fantastisk helg. Forhåpentlig påvirkes ikke publikum så mye, sier Jonas Greve til VG Nett.

Han forteller at han tror at publikum vil kjenne sin besøkelsestid også uten Horgmo, men at interessen selvfølgelig ville vært større om den største favoritten hadde vært med videre.

VGTV: Ulrik Badertscher til jentene: - Dere må få litt mer baller

- Det er nok mange som hadde håpet å få se Horgmo, men det er likevel duket for en helg med vanvittige sportslige prestasjoner. Jeg tror ikke det legger noen demper på festen, sier han videre.

Selv uten Horgmo vil det være mange norske utøvere med, og det er flere som han hevde seg i toppen og kjempe om de beste plasseringene.

Fortsatt mange nordmenn med

- Jeg tror generelt at publikum kommer for å se snowboard og kule triks, og derfor vil interessen likevel være til stede. Nivået på kjøringen er helt drøyt, og blant annet halfpipe-gutta kan vise seg frem.

- I tillegg har vi jo de norske jentene, dem må vi ikke glemme. Det er nok mange som tar turen for å se dem, men selvfølgelig er det et lite skudd for baugen at den norske favoritten er ute, avslutter han.

Tror ikke publikum vil svikte

Arrangør av snowboard-VM, Henning Andersen, tror ikke det vil bli publikumssvikt uten Torstein Horgmo.

- Jeg tror ikke publikum blir påvirket av at Horgmo er ute, for det er så mange andre gode utøvere. Og i snowboardsporten spiller faktisk ikke nasjonalitet så stor rolle, det er et fantastisk samhold uavhengig av hvor utøverne kommer fra, sier Andersen til VG Nett.

VIDERE Aleksander Østreng er eneste nordmann videre til semifinalen i slopestyle. Her er han under kvalifiseringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
VIDERE Aleksander Østreng er eneste nordmann videre til semifinalen i slopestyle. Her er han under kvalifiseringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Han skjønner at mange hadde gledet seg til å se Horgmo, og at han var den største favoritten til å ta medalje.

- Det er klart at for den vanlige mannen i gata som kommer for å se nordmennene, så kan det være litt kjedelig at Horgmo ikke er med videre. Men da er det en enda større prestasjon at Aleksander Østreng er videre. I tillegg er det mange andre gode nordmenn som kan hevde seg.

Kommer til å bli en fest

Hver dag er det duket for konkurranser i Wyllerløypa eller i Holmenkollen og det er de beste av de beste i verdenstoppen som konkurrerer mot hverandre. Andersen sier at standarden er meget høy på årets mesterskap og at det blir ekstra spennende i finalene.

- De store navnene er videre og det kommer til å bli noen finaleheat ut av en annen verden. Det her er som Formel 1 for snowboard, og i de flotte løypene, som jeg kaller «the theater of dreams», så kommer det til å bli fest uansett.

PS! I kvinneklassen gikk det ikke bra for Silje Norendal. Hun ble slått ut, mens Kjersti Buaas, Lisa Wiik og Dina Treland kom seg videre blant de beste åtte som ikke direktekvalifiserte seg

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport