Hovedinnhold

Rohde-Hanssen ny skøytepresident

Skøytesporten er på offensiven med sin nyvalgte president Stein Rohde-Hanssen fra Fossum i spissen. Målet er å bli verdensledende innen OL i 2010.

Denne saken handler om:

- Jeg kan vel ikke si at jeg her og nå kan presentere noen stor programerklæring etter bare tre dager, men jeg vil selvsagt ha flest mulig til å gå på skøyter. Jeg ønsker også størst mulig oppmerksomhet rundt sporten min, og det får vi gjennom gode sportslige resultater, sier Stein Rohde-Hanssen til NTB.

Han sa ja til presidentvervet i 12. time etter at valgkomiteen i skøyteforbundet virkelig hadde slitt for å finne en arvtaker etter Terje Andersen. Det har man nå funnet i den 62 år gamle siviløkonomen fra Fossum.

- Tinget vedtok i målsettingen for perioden 2007 til 2010 at vi skal bli den ledende nasjonen på hurtigløp innen lekene i Vancouver. Men vi kommer ikke bare til å satse på hurtigløp. Kunstløpssporten kommer også til å bli prioritert. Målet er å ha med minst en deltaker i Vancouver-OL også i den grenen, og jeg er optimistisk. Det gror bra blant de unge, men det er en krevende idrett, sier den nyvalgte skøytepresidenten.

Økonomi er viktig

Rohde-Hanssen mener det er avgjørende for skøytesporten at det blir gjort noe på både trener- og anleggssiden dersom forbundet skal nå den ambisiøse målsettingen sin. Han er også fullt klar over at det krever en solid økonomi.

- For å nå målsettingen i langtidsplanen fram mot OL i Vancouver må vi ha økonomien på plass. Jeg synes det ser lovende ut, men likevel er vi avhengig av å gjøre en ekstra innsats på sponsormarkedet. Det blir en prioritert oppgave for det nye styret, sier han.

Rohde-Hanssen sier også at det er gledelig stor aktivitet ute i distriktene i skøyte-Norge. Det gir ham troen på at det er mulig å oppleve en ny oppblomstringsperiode.

Styret

Rohde-Hanssen ble valgt sammen med dette styret: Visepresident Vibecke Sørensen (OI), ansvarlig hurtigløp Knut Ludahl (Fram), vara ansvarlig hurtigløp Erik Øsmundset (Eidsvold), ansvarlig kunstløp Lise Røsto Jensen (Sarpsborg, ny), vara ansvarlig kunstløp Ruth-Charlotte Wessel Ludena (Asker, ny), breddeidrettsansvarlig Julie Vister Nordby (Asker, ny), vara breddeidrettsansvarlig Mona Fagerland (Harstad, ny), styremedlemmer Yngve Hågensen (Aktiv) og Kim Wedum (OSK), samt varamedlem Frode Bøhm (Stavanger, ny).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport