Hovedinnhold

Mueller har fått sparken

FERDIG: Peter Mueller ble kåret til årets trener i Norge for 2005. Nå er han ferdig. Foto: Scanpix
FERDIG: Peter Mueller ble kåret til årets trener i Norge for 2005. Nå er han ferdig. Foto: Scanpix
(VG Nett) Peter Mueller er ferdig som landslagstrener for Norges skøyteløpere.

Denne saken handler om:

Peter Mueller

  • Født: 27. juni 1954 i Wisconsin, USA.
  • Meritter: OL-gullvinner 1000 meter 1976.
  • Trente Bonnie Blair til OL-gull 1992 og Dan Jansen til OL-gull på Lillehammer 1994.
  • Landslag- og profftrener i Nederland 1996-2003, for blant annet Jan Bos, Marianne Timmer og Gianni Romme.
  • Ansatt som landslagstrener i Norges skøyteforbund 2003. Kåret til årets trener 2005 under Idrettsgallaen i januar 2006. Skulle «tapetsere pallen» i OL en måned senere. Det endte med null medaljer og fiasko.
  • Fikk sparken som Norges landslagstrener 23.november på grunn av trakassering av OL-klare Maren Haugli (24) under en felles middag i Berlin 31. oktober.

- Jeg er svært skuffet over avgjørelsen og over skøyteforbundets fremgangsmåte, skriver Petter Mueller i en pressemelding mandag ettermiddag.

SISTE: Skøyteforbundet holder pressekonferanse om saken klokken 17. Følg den direkte på VG Nett.

- Saken har blitt fremstilt i media som om jeg har drevet seksuell trakassering av Maren Haugli. Det har jeg ikke gjort, skriver Mueller videre.

- Jeg ga en upassende kommentar om henne under en middag etter verdenscup-stevnet i Berlin 31. oktober. Kommentaren var sagt i en sosial sammenheng og spøkefullt ment. Jeg tror ikke det ble oppfattet som annet enn dette av de tilstedeværende, skriver Mueller.

Skuffet over skøyteforbundet

VG Nett var i kontakt med den amerikanske skøytetreneren i 15-tiden mandag. Da sa han bare at han ikke ønsket å kommentere saken før han la på røret.

Skøyteforbundet har siden klokken 13.30 i dag sittet i et styremøte og klokken 17 i ettermiddag vil de redegjøre for saken på en pressekonferanse på Olympiatoppen i Oslo.

Peter Mueller skriver i pressemeldingen at han er svært skuffet over måten skøyteforbundet har håndtert denne saken.

- Jeg ba om å få et møte med skøytepresidenten i går, men ble avvist. Jeg har heller ikke mottatt den informasjonen som NSF skal ha innhentet, og jeg vet derfor ikke hvilken informasjon avgjørelsen bygger på, sier Mueller.

TAUS SPORTSSJEF: Øystein Haugen. Foto: Daniel Sannum Lauten, VG
TAUS SPORTSSJEF: Øystein Haugen. Foto: Daniel Sannum Lauten, VG

- Ingen kommentar

Sportssjef Øystein Haugen i skøyteforbundet ønsker ikke å kommentere saken overfor VG Nett før pressekonferansen.

- Dette har jeg ingen kommentar til nå. Jeg må få med meg nyhetene først, sier sportssjef Øystein Haugen.

- Kommer det som et sjokk?

- Sjokk? Nei. Jeg tar det til etteretning, sier Haugen som ikke vil si noe om hva dette betyr for Håvard Bøkko eller om Bøkko og Mueller kan danne en privat løsning videre.

Til tross for at VG Nett kjenner til at Maren Haugli har mistet all tillitt til Peter Mueller og at de to ikke lenger er på talefot, hevder Mueller at de aldri hat hatt noen problemer utover galige diskusjoner om trening.

Peter Mueller skriver i pressemeldingen at han har hyret inn advokat Christian Stang Våland i Kvale Advokatfirma DA for å få avsluttet forholdet til Norges skøyteforbund på en ryddig måte.

Engasjerte advokat på fredag

Advokat Våland forteller til VG Nett at han ble engasjert av Peter Mueller fredag forrige uke. Det var bare noen timer etter at konflikten med Maren Haugli i Berlin ble kjent. Våland reagerer på at ikke han og Mueller er blitt hørt av skøyteforbundet de siste dagene.

- Vi er skuffet over det vi oppfatter som en manglende vilje til dialog med Peter Mueller de siste dagene. Skøyteforbundet har innhentet uttalelser fra flere. Det ville etter vår oppfatning være naturlig at Mueller fikk anledning til å kommentere dem.

- Har dere inntrykk av at forbundet kun har lyttet til en part i denne saken?

- Ja. Det er helt åpenbart. Man har ikke tatt hensyn til Peter Mueller eller løperne på landslaget, sier Våland.

Advokaten vil nå gå i forhandlinger med forbundet om hvordan de avslutter kontrakten.

- Partene har en kontrakt. Den har også bestemmelser om hvorledes partene skal håndtere en terminering. Kontrakten er veldig klar, sier Våland uten at han vil bekrefte hvor mye etterlønn Peter Mueller har rett på.

Les også:Mueller ikke sikret fallskjerm

VG Nett kommer tilbake med mer!

MUELLER-FAN: Håvard Bøkko har hatt noen tunge dager i forbindelse med Peter Muellers exit fra skøytelandslaget. Foto: Scanpix
MUELLER-FAN: Håvard Bøkko har hatt noen tunge dager i forbindelse med Peter Muellers exit fra skøytelandslaget. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport