Hovedinnhold

Grødum: - Formen har vært enorm

Øystein Grødum (28) satte sin fjerde rekord på 10 000-meter, ble første nordmann til å vinne sammenlagtcupen langdistanse på elleve år - og mener formen bør holde til to VM-gull.

Denne saken handler om:

TOK POKALEN: Øystein Grødum tjente totalt 150 000 kroner på seieren på 10 000-meteren i Heerenveen i går og sammenlagtseieren på langdistanse i verdenscupen. Foto: EPA
TOK POKALEN: Øystein Grødum tjente totalt 150 000 kroner på seieren på 10 000-meteren i Heerenveen i går og sammenlagtseieren på langdistanse i verdenscupen. Foto: EPA
- Den holder et par uker til, etter at den har holdt hele sesongen. Den har vært enorm, sier Grødum.

Med annenplass på 5000-meter fredag og delt førsteplass med Bob de Jong (på tusendelen dødt: 13.05,448) på mila i går, vant sesongens skøytekomet sammenlagtcupen på de to lengste distansene. Det har ingen norsk skøyteløper klart siden Johann Olav Koss gjorde det i 1994.

- Jeg ble litt stiv i venstrebenet halvveis og ble litt engstelig. Men med tanke på de ikke altfor gode forholdene, ble det en fabelaktig tid, sier Grødum.

Bonuskroner

Den var bare et par sekund dårligere enn Gianni Rommes banerekord på 13.03,40. Da nederlenderen satte den for drøyt fire år siden, ble det karakterisert som et fantomløp. - Men hadde jeg gått ett hundredel saktere, ville jeg ikke vært fornøyd, sier Grødum med tanke på de Jongs «utligning» i paret etter ham.

Helgens suksess i Heerenveen ga Grødum rundt 150000 bonuskroner. Totalt har han denne sesongen tjent mellom 600000 og 700000 kroner på fire rekorder på 10000-meter og to på 5000-meter, samt seieren i sammenlagtcupen.

I tillegg vitner tre rekorder på 3000-meter og personlige rekorder på 500- og 1500-meter om et fantastisk gjennombrudd for 28-åringen fra Arendal.

- Blir tøft

VM-gull i Inzell om to uker vil bety ytterligere 150000 kroner inn på Grødums konto. For ett gull. Grødum har planer om å ta to.

- Det er muligheter for det. Men det blir tøft. Fem-seks løpere kan vinne 5000-meter, Verheijen, de Jong og jeg kan alle vinne mila, sier Grødum, som mener Gianni Romme «ikke er farlig» i kampen om VM-tronen på langdistansene - hvis den gamle mesteren fra Nederland i det hele tatt blir tatt ut.

Øystein Grødum reiser hjem i dag, for så å dra til Inzell allerede lørdag foran VM-starten torsdag om elleve dager. Gull-planen hans er klar: Noe trening den første uka, deretter mye hvile.

- Det gjelder å være sløv og slapp utenom treningen. Samtidig kan jeg bli flinkere til å sove. Jeg har litt vanskelig for å få lagt meg. Det er viktig å bli helt restituert, sier Øystein Grødum.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport