Hovedinnhold

- Gjør det umulige mulig

INZELL (VG) Peter Mueller har æren for norsk skøytesports oppstandelse.

Denne saken handler om:

Alt 50-åringen har tatt i i sine 25 år som trener, er blitt til gull:

Bonnie Blair, Dan Jansen, Gianni Romme, Jan Bos og Erben Wennemars blant annet. Nå har han laget gull av norsk gråstein. Bare spør Ådne Søndrål:

Tro på talentene

- Da Peter Mueller kom til Norge, var skøyteeksperter, jeg inkludert, enige om at det ikke fantes noen talenter her som kunne bli best i verden. Det første han sier, er:

- Flott å komme til et land med så mange talenter. Og hva har skjedd? Æres den som æres bør. Det er Peter Mueller, fastslår Søndrål.

- Peter Mueller har brakt unorske holdninger inn i våre hoder, sier Rune Stordal, verdensmester på 1500 meter.

- Mueller har en mer ekstrem verdensoppfatning enn de mest ekstreme utøverne i verden. Skøyter er livet hans, og han gir utrolig mye av seg selv. Da er det godt å få kunne gi noe tilbake, sier Even Wetten, verdensmester på 1000 meter.

- Peter Mueller tror at det umulige er mulig, og det får han deg til å tro på, sier Øystein Grødum, som var gullhåp, men endte i sykesengen.

- Hvor lenge kan han fortsette med samme entusiasme?

- I Nederland sier de at entusiasmen holder i tre år. Men har Peter folk rundt seg som ivaretar logistikk og det som ikke er hans greie, tror jeg vi kan ha glede av ham helt til Vancouver-OL i 2010, mener Ådne Søndrål.

Sportssjef Finn Aamodt mener Mueller er øverst på listen over trenere han har møtt.

- Han har glød, engasjement og kvalitetssans, fastslår Aamodt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport