Hovedinnhold

Bøkko knust av Kramer

TILBAKE: Sven Kramer var suveren på på 5000 meter i allround-EM i Budapest. Foto: Reuters
TILBAKE: Sven Kramer var suveren på på 5000 meter i allround-EM i Budapest. Foto: Reuters
Håvard Bøkko måtte se seg slått av Sven Kramer og tre andre konkurrenter på lørdagens 5000 meter under allround-EM på skøyter i Budapest.

Denne saken handler om:

Sven Kramer vant distansen suverent på tiden 6,31,42. Han hadde over 4,6 sekunders margin ned til landsmann Jan Blokhuijsen.

Franske Alex Contin slo Håvard Bøkko i parløp med 2,5 sekunder og tok tredjeplassen.

Også en tredje nederlender, Ted-Jan Bloemen, slo Norges bestemann med god margin. Bøkko gikk over målstreken 8,78 sekunder bak vinner Sven Kramer.

Foran helgens EM i Budapest har Team CBA-leiren rapportert om en Bøkko i storslag.

Men selv ikke coaching fra Peter Mueller på isen hjalp for Håvard Bøkko på lørdagens 5000 meter. 24-åringen ble knust av Sven Kramer og flere andre.

- Jeg regnet ikke med at løpet holdt til seier, men jeg trodde ikke Sven og de andre skulle være så langt foran, sa Bøkko en god stund etter målgang.

- Det er ikke helt kjørt, men det blir vanskelig, la han til om egne gullsjanser.

VG Nett-leser:
Kommer Bøkko noengang til å vinne Allround-EM/VM? Han virker å være den evige toer, kanskje ikke toer engang lenger.
Diskuter med andre her!

For første gang i et internasjonalt løp denne sesongen fikk han ha Mueller på vekslingssiden. Amerikaneren får ikke akkreditering av Norges Skøyteforbund og må vanligvis gi Bøkko tilbakemeldinger fra bak putene, men siden 24-åringen gikk i par mot CBA-lagkameraten Alexis Contin fra Frankrike, kunne Mueller være på isen.

- Jeg har aldri sagt at det har vært noen sekunder å hente på det, men det var egentlig morsomt å ha ham der. Han fikk meg til å kjempe helt inn, og det er lenge siden jeg har vært så sliten etter femmeren. Kanskje har han litt å gjøre med at jeg klarer å ta ut det siste, sa Bøkko.

Norges store skøytestjerne skulle gjerne hatt Mueller på isen i hvert løp.

- Men det blir vanskelig. Det er ikke jeg som bestemmer det, sa Bøkko.

Sverre Lunde Pedersen gikk inn til 10. plass. I sammendraget ligger Bøkko som nummer tre. Sverre Lunde Pedersen er nest beste nordmann på 9. plass.

Søndag skal det gås 1500 og 10.000 meter i EM.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport