Hovedinnhold

Svendsen om at Fourcade kan bli VM-konge: – Verste som kan skje

<p>HUMØRET ER TILBAKE: Emil Hegle Svendsen gleder seg til å komme i gang på hjemmebane i Holmenkollen.</p>

HUMØRET ER TILBAKE: Emil Hegle Svendsen gleder seg til å komme i gang på hjemmebane i Holmenkollen.

Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix
HOLMENKOLLEN (VG) Emil Hegle Svendsen er usikker på hvor god form han er i, men han er bombesikker på én ting: Han unner ikke erkerival Martin Fourcade å bli VM-konge i Holmenkollen.

Denne saken handler om:

– Akkurat nå er det det verste som kan skje. Men jeg skal vel klare å leve med det også, sier Svendsen med et smil.

I går gikk Fourcade Frankrike inn til gull på mix stafetten, foran sølvvinner Tyskland og Norges ankermann Tarjei Bø. En god start for franskmannen, som har slengt noen stikk i retning sine norske rivaler den siste tiden.

– Det er kjedelig om han blir VM-konge. Vi får prøve å sette ham litt på sidelinjen i helgen. Martin har jo vært mye her i Norge, han bor her oppe og har yppet frampå litt, sier Johannes Thingnes Bø.

Da Fourcade skjønte at gullet ville bli fransk på stafetten i går, brukte han nedoverbakken fra den vesle broen inn mot oppløpet til å sette et aldri så lite hoppnedslag.

– Det hadde vært moro om han hadde tryna der. Fått igjen litt karma, gliser Bø.

Tror på medalje

Mens brødrene Bø var i aksjon mot blant annet Fourcade i går, har Svendsen ennå til gode å gå VM-løp i Kollen. Men i morgen er det sprint, og da skal han være klar. Men hvordan formen er aner han foreløpig ikke.

– Den er god, men om den er dritbra akkurat til sprinten, vet jeg ikke. I løpet av VM skal jeg kunne gå gode løp, sier Svendsen.

– Jeg har veldig god tro på medalje. Men skiskyting er marginalt, er man litt utenfor, havner man veldig utenfor, beskriver han.

Kampviljen er tilbake hos Svendsen, etter noen vintermåneder med mye motgang.

Så du denne? Marte (25) er medaljekandidat: – Da må det skje underverker!

Tok time-out

Denne sesongen har ikke vært noen drømmesesong for Svendsen. Etter å ha dratt på med ekstremt mye trening i sommer, har ikke formen klaffet. Pallplasseringene har uteblitt, og skuffelsene har blitt mange. Etter løpene i Anterselva i januar, hoppet han av verdenscupsirkuset for å fokusere på VM.

Men hva gikk egentlig galt?

– Det man har sett de siste årene, har vært en trend blant idrettsutøvere på at det å trene mye er bra. Å være ekstrem, og pushe seg hardt. Det passer kanskje ikke for alle. Jeg pushet kanskje for hardt på mengde, så hardt at det gikk utover kvaliteten på hardtreningene og skyteøktene. Jeg kan ikke sette to streker under det svaret, men det ser ut til å være en del av fasiten.

– Angrer du nå på at du valgte å kjøre et slikt opplegg?

– Når jeg ser på hvordan sesongen har vært hittil, så angrer jeg jo. Men man kommer seg aldri videre om man ikke tør å prøve, heller. I det store bildet, karrieremessig, så angrer jeg ikke.

Må angripe løpet

Det har lysnet for Svendsen etter at han fikk treningsbolken for seg selv på etterjulsvinteren. Ikke bare har formen kommet krypende tilbake, men også tryggheten og selvtilliten.

Og ikke minst: Humøret. Og killer-instinktet, som han mange ganger har sagt er viktig for ham.

– Jeg må prøve å tvinge det fram igjen fram mot sprinten. Det har manglet litt på det denne sesongen. Jeg håper på å gå ut fra start og angripe skytingene, være offensiv. Det er da jeg er best. Det blir en viktig faktor i morgen, slår Svendsen fast.

PS! Herrenes sprint starter klokken 11.30 i morgen. Jentene skal gå klokken 14.30. 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Skiskyting

Se neste 5 fra Skiskyting