Hovedinnhold

Analyse: Her er stafettlaget ditt, Gjelland

<p>FINN ANKERMANNEN: En av disse fire går ankeretappen for Norge på lørdag. Emil Hegle Svendsen eller Tarjei Bø? Her er de begge avbildet på pressetreff tirsdag, sammen med både Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen.</p>

FINN ANKERMANNEN: En av disse fire går ankeretappen for Norge på lørdag. Emil Hegle Svendsen eller Tarjei Bø? Her er de begge avbildet på pressetreff tirsdag, sammen med både Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix
Hvem bør gå ankeretappen på herrestafetten, Emil Hegle Svendsen eller Tarjei Bø?

Denne saken handler om:

Her er mitt stafettlag: Ole Einar Bjørndalen, Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø.

Tarjei Bø bør gå ankeretappen. Ikke fordi han er så mye bedre enn Svendsen akkurat nå, men fordi det ikke er noen vits i å sette Svendsen opp mot en Martin Fourcade og Anton Shipulin eller en Simon Schempp på den siste etappen.

Stafettvalget: Både Bø og Svendsen vil gå ankeretappen

Jeg tviler ikke på at Emil Hegle Svendsen er «friskmeldt». Måten han løste oppgavene på under jaktstarten hvor han gikk seg opp fra 17. til bronseplass, vitner om en utøver som er i vater igjen. Plutselig har den roen han trenger på standplass, en ro han ikke har hatt tidligere denne sesongen.

Så du denne? Ber skiskytterforbundet ta over Bjørndalens trailer

Han har også statistikken på sin side. Av nordmennene er det nå bare Ole Einar Bjørndalen som skyter like bra som Hegle Svendsen. Før normaldistansen er treffprosenten på 93,3. Med andre ord har han forbedret seg med nesten 10 prosentpoeng sammenlignet med hans skyteresultater i verdenscupen.

I sporet holder han omtrent samme farten som tidligere i sesongen.

Så hvorfor bør landslagstrener Egil Gjelland spare trønderen?

Han har fått en lei tendens til å bomme når det ikke skal skje, i avgjørende øyeblikk av et løp. Gjerne på siste skyting. Det skjedde på stafetten i Hochfilzen før jul og det gjentok seg i Ruhpolding etter jul. I Østerrike endte det med 2. plass, i Ruhpolding holdt det så vidt til seier. Men det var ingen god opplevelse for Svendsen som fortsatt har marerittet fra OL-stafetten i Sotsji i bakhodet.

Fikk du med deg? Dette sa Fourcade til Svendsen

Svendsen har alt å tape. Situasjonen er en annen for Tarjei Bø. En god etappe på stafetten kan rette opp inntrykket av et – til nå – skuffende VM. Tarjei Bø kom ikke til et mesterskap på sin egen hjemmebane for å bli nummer 54 på sprinten og 31 på jaktstarten. Det var ikke det han så for seg da han forberedte seg på alle mulige scenarioer i VM-løypene.

En god etappe og et gull sammen med laget kan snu alt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Skiskyting

Se neste 5 fra Skiskyting